Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Nakon gnjusnog vrijeđanja, hrvatski trener napustio Crvenu zvezdu?

Podsjetimo, “Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija” pisalo je na transparentu koji su podigli na tribinama bazena “Milan Gale Muškatirović”, uz skandiranja Ratku Mladiću

Kako pišu crnogorske Vijesti, nakon skandaloznog dočeka i jedne utakmice u kojoj je njegova Crvena zvezda slavila, Mirko Vičević napušta beogradski klub.  Vaterpolo savez Srbije je pokrenuo disciplinski postupak, ali je legendarni vaterpolist ipak odlučio otići iz kluba, objavile su “Vijesti”. Podsjetimo, “Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija” pisalo je na transparentu koji su podigli na tribinama bazena “Milan Gale Muškatirović”, uz skandiranja Ratku Mladiću.

Više javno tužiteljstvo u Beogradu oglasilo se priopćenjem nakon sramotnog transparenta navijača Crvene zvezde kojim su na nacionalnoj osnovi vrijeđali trenera svoga kluba – Crnogorca iz Kotora, koji se uvijek ponosno deklarirao kao Hrvat, a  između ostalog je i predsjednik Hrvatskog građanskog društva Crne Gore u Kotoru.  Inače, Mirko Vičević je najtrofejniji crnogorski vaterpolist i član Kuće slavnih. Sa SFRJ ima osvojenu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine. Zvezdinim navijačima smeta što je hrvatske nacionalnosti, a trenutno je i predsjednik Hrvatskog građanskog društva Crne Gore u Kotoru. Smeta im i njegov  angažman u DPS-u u sklopu kojega je bio vijećnik stranke Mile Đukanovića u Kotoru. Ostaje vidjeti što će donijeti sljedeći dani i hoće li Vičević ostati i dalje na klupi kluba iz Beograda, gdje je doveden poslije loših rezultata ove sezone. Sve to što se događalo na tribinama bazena u Šapcu bilo je iznimno mučno tako da je pobjeda Vičevićevih igrača pala u drugi plan.

Večernji list

Facebook
E-mail

Kategorije

Najave