Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Matica traži novi Zakon o hrvatskom jeziku, nadbiskup Kutleša podržao inicijativu

(Foto: Wikipedia)

ZAGREBAČKI nadbiskup mons. Dražen Kutleša danas je posjetio Maticu hrvatsku, gdje je u razgovoru s predsjednikom Mirom Gavranom iskazao potporu inicijativi za donošenje Zakona o hrvatskom jeziku.

Iz Matice su izvijestili da je jedna od tema o kojima je Gavran izvijestio nadbiskupa i Matičina inicijativa za donošenje Zakona o hrvatskom jeziku te da je Kutleša iskazao potporu inicijativi za donošenje zakona i ostalim Matičinim naporima za promicanje i očuvanje hrvatskog jezika i kulture. 

Tijekom susreta, napominje Matica, dotaknute su brojne zajedničke teme i dodirne točke na kojima može počivati konkretna suradnja, od promicanja hrvatskog jezika i kulture u hrvatskim katoličkim misijama do suradnje na području visokog obrazovanja i nakladništva.

Gavran upoznao nadbiskupa s Matičinim aktivnostima

Obje strane složile su se da su aktivnosti Zagrebačke nadbiskupije i Matice hrvatske komplementarne i međusobno se nadopunjuju, naglašava Matica i dodaje da će u sljedećem razdoblju dvije institucije zaključke sastanka pretvoriti u konkretne ideje i projekte na korist hrvatskog naroda, u domovini i izvan nje. 

Predsjednik Miro Gavran upoznao je nadbiskupa i suradnike i s Matičinim aktivnostima proteklih mjeseci, od osnivanja novih ogranaka do pokretanja tribina te jačanja članstva. 

Uz nadbiskupa mons. Kutlešu susretu su nazočili rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta Željko Tanjić, ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu Tomislav Markić i direktor Kršćanske sadašnjosti Stjepan Brebrić. Uz predsjednika Matice hrvatske bili su potpredsjednica akademkinja Dubravka Oraić Tolić, potpredsjednik Mario Jareb, gospodarski tajnik Ivica Nuić i književni tajnik Božidar Petrač.

Hina

Facebook
E-mail