Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Keleminec uhićen u Srbu uz primjenu prisile. Vrijeđao je policajce, dobio zabranu ulaska u mjesto

Foto: Wikipedija

Na saslušanje u Policijsku postaju u Gračacu u četvrtak je u ranim jutarnjim satima iz Srba, radi kriminalističkog istraživanja, priveden predsjednik Autohtone hrvatske stranke prava (A HSP) Dražen Keleminec, a u popodne je pušten, uz zabranu približavanja Srbu

Zadarska je Policijska uprava potvrdila Hini da je, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, “zadarska policija protiv hrvatskog državljana u dobi od  59 godina nadležnom sudu podnijela Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”.

Remećenja javnog reda i mira odnosi se na Srb, te u priopćenju stoji da je uhićen u tamošnjem Parku Nikole Tesle, uz primjenu tjelesne snage kao “sredstvo prisile”, jer se “osoba oglušila o naredbu i upozorenja policijskih službenika, a potom ih vrijeđala i omalovažavala”.

Zabrana približavanja

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 59-godišnjak je pušten iz službenih prostorija Postaje granične policije Gračac, uz izdavanje naredbe o određivanju mjere opreza zabrane posjećivanja navedenog prostora”.

Ta zabrana približavanja Srbu traje osam dana.

Ovih je dana Keleminec preko društvenih mreža i YouTuba objavljivao filmove o boravku u Srbu iako mu je Policijska uprava zabranila javno okupljanje u Srbu, gdje su prijašnjih godina imali prosvjedna okupljanja protiv proslave Dana ustanka naroda Like i Korduna (27. srpnja 1941.) u organizaciji Srpskog narodnog vijeća i Saveza antifašističkih boraca.

Skup je najavljen za danas u 18 sati, a Keleminac taj skup naziva “četničkim dernekom” i pri tom veliča NDH i uzvikuje zabranjene i kažnjive ustaške pokliče, što je činio i ovih dana, snimao ih i javno objavljivao.

(Nacional.hr, HINA / S.B.)

Facebook
E-mail

Kategorije

Najave