Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Keleminec opet pred sjedištem SNV-a, jedna osoba privedena

Predsjednik A-HSP Dražen Keleminec u manje od mjesec dana održao je još jedan protestni skup ispred sjedišta SNV-a u Zagrebu. Za vrijeme skupa policija je privela stariju žensku osobu

Dražen Keleminec sa šestero svojih pristaša (foto Goran Borković)

Drugi put u niti mjesec dana Dražen Keleminec, zajedno s još šestero pripadnika svoje filoustaške Autohtone-Hrvatske stranke prava, došao je protestirati pred sjedište Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu. Ako se doda i provociranje kojem su krajem srpnja bili izloženi stanovnici Srba zbog proslave Dana ustanka u tom ličkom mjestu, što ga je organizirao SNV, jasno je da Keleminec sa svojim pajdašima sustavno maltretira predstavnike srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, nekažnjeno pozdravlja ustaškim pozdravom “Za dom spremni” i prijeti kako konačno treba završiti posao započet 1995. godine.

Osim da provociraju zaposlene u SNV-u, ovu subotu razlog dolaska u Gajevu ulicu pronašli su u samo njima znanom razlogu – da pitaju predsjednika SNV-a Milorada Pupovca gdje je dr. Ivan Šreter, stradao u jesen 1991. godine kraj Pakraca.

Keleminec, prigodno obučen u majicu s natpisom “Tito zločinac” i s transparentom “Pupovac, gdje je dr. Ivan Šreter”, zajedno sa svojih šestero pristaša, položio je svijeću kraj ulaza u SNV, izgovorio svoju uobičajenu tiradu, prozvao Pupovca da je prikrio Šreterovo ubojstvo, da štiti Veljka Džakulu koji je bio vođa pobunjenih Srba u tom kraju pa da i njega treba pitati gdje je Šreter, da Pupovac vlada Hrvatskom i pokazuje svoju moć naređujući premijeru Plenkoviću da se “pravaše” izbaci iz Srba, da Pupovca treba pitati da li je vlasnik Luke Brod i dostave robe u dućanima i sve tako tome slično. Zaprijetio je da će uskoro doći dan kada Pupovac neće biti na vlasti pa će morati odgovoriti na pitanja.

– Oni koji su nas klali, danas vladaju Hrvatskom – rekao je Keleminec, istaknuvši da SDSS namjerno vraća Hrvatsku u vrijeme Drugog svjetskog rata, kada su Srbi također radili ratne zločine.

– Hrvatska nije slobodna. Oslobodimo Hrvatsku. Bez borbe nema slobode! – zaključio je Keleminec.

Keleminčev pobočnik Nikola Lukić kazao je da su Hrvati stoljećima branili Europu od Turaka, a da Hrvate danas uništavaju više nego u ta davna vremena. Podučio je prisutne da Tito zapravo znači – “Tajna internacionalna teroristička organizacija” i da je bio mason. Onda se obrušio na svećenike Srpske pravoslavne crkve, bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, zatražio da se donese zakon o izdaji, kazao da Hrvati pobijede na bojnom polju a izgube u miru za stolom, da granica sa srpskom državom treba biti na Drini, da su Hrvati proganjani po cijeloj Europi, da su ih nazivali teroristima…

Policija je privela jednu stariju žensku osobu. Iz Policijske uprave zagrebačke dobili smo ovakav odgovor:

“Radi se o ženskoj osobi koja je narušavala javni red i mir vrijeđajući prosvjednike i policijske službenike u vidno alkoholiziranom stanju te odbila postupiti po naredbi policijskih službenika da prestane s takvim ponašanjem. Osoba je dovedena u službene prostorije policije, a kriminalističko istraživanje je u tijeku.”

(Portal Novosti / G. Borković)

Facebook
E-mail