Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Interspar zabranio prodaju Hrvatskog tjednika

Nakon što je objavio fotografije ubijenih hrvatskih policajaca u Borovom Selu 1991. godine, glavni urednik Hrvatskog tjednika Ivica Marijačić potužio se na Facebooku da ga je Tisak obavijestio da je austrijski trgovački lanac Interspar u svojim prodajnim centrima prestao prodavati Hrvatski tjednik

Ne znamo je li istina, s obzirom da je puno toga što je Ivica Marijačić, glavni urednik Hrvatskog tjednika, objavio u nesuglasju s njom, ali valjda ovaj put nije. Marijačić je, naime, na svom Facebooku napisao da ga je uprava Tiska obavijestila da austrijski trgovački lanac Interspar u svojim prodajnim centrima prestao prodavati Hrvatski tjednik.

“Učinili su to bez obrazloženja. U njihovim centrima Hrvatski je tjednik jedan od najprodavanijih tjednika, ali od ovoga tjedna ga nemaju u ponudi. Jedini tiskani smo medij kojega odbijaju prodavati. Uputili smo službeni upit upravi Interspara, a odgovor ćemo objaviti kada ga dobijemo”, žali se izdavač tiskovine koja zagovara ekstremno-desne stavove.

Ovaj broj su, primjerice, objavili naslovnicu s fotografijom ubijenih hrvatskih policajaca u Borovu Selu 1991. godine, uz naslov “Ovo su počinili Pupovčevi i Stanimirovićevi Srbi prije 31 godinu u Borovu Selu”, direktno optužujući sadašnjeg i bivšeg predsjednika SDSS- a za ono što se dogodilo, iako ni jedan ni drugi nemaju nikakve veze s onim što se dogodilo u osvit rata. Marijačiću to nije bilo dosta, nego se na Facebooku potužio da Intersparu se smeta prodaja “četničkih Popovčevih Novosti”.

Marijačić, uz to, moli čitaoce da ne odustanu od kupnje ovog neoustaškog tjednika “na drugim prodajnim mjestima, u prodajnoj mreži Tiska i u svim ostalim prodajnim centrima u Hrvatskoj” i da to učine “iz inata, u još većem broju”, upozoravajući Interspar da će pozvati čitaoce da bojkotiraju taj austrijski trgovački lanac ako ne povuče svoju odluku. Ova bi odluka, međutim, s druge strane Intersparu mogla dovesti nove kupce.

(Novosti/G. Borković)

Facebook
E-mail