Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

HRT počinje emitirati svoju seriju o NDH. Davno je snimljena, godinama čeka premijeru

Foto: Wikipedia

Tri godine nakon što je u produkciji Hrvatske radiotelevizije završena dokumentarna serija o Nezavisnoj Državi Hrvatskoj gledatelji će uskoro moći vidjeti što je to napravila ekipa s HTV-a plus sveučilišni profesor Hrvoje Klasić uz redateljsku palicu Miljenka Bukovčana, pišu Novosti.

Serijal od 12 epizoda, kako Novosti doznaju, počet će se emitirati 20. listopada u 20:45.

Premda informacija o emitiranju nije službeno potvrđena, s obzirom na to da se radi o još uvijek neodobrenoj jesenskoj shemi, iz više izvora su dobili potvrdu tog termina i jamstva da će se serija – na čije je bunkeriranje svih ovih godina upravo Klasić upozoravao – konačno emitirati.

Snimanje serijala “NDH” počelo je još 2015. godine, ali HRT godinama ne emitira seriju.

“I ja sam čuo informacije da će HTV konačno emitirati seriju. Sumnjam da ću sam sebe prepoznati, jer je od početka snimanja prošlo čak šest godina. Serija je završena još prije tri godine i otada čekamo kad će se konačno emitirati. Imali smo problema i s montažom i s dužinom, jer smo umjesto šest epizoda snimili dvostruko više – njih 12, što je također bio problem, mada su napravljene za isti novac koji je bio odobren za njih šest”, kaže za Novosti Hrvoje Klasić, podsjećajući da je on bio jedina osoba koja je sudjelovala u izradi serijala koja nije s Hrvatske radiotelevizije, što razloge neemitiranja čini još čudnijima. Činjenica je, međutim, da je snimanje započeto u vrijeme dok je glavni ravnatelj bio Goran Radman, da bi nakon toga počelo otezanje pa i bojkot unutar Prisavlja.

Podsjetimo da je u 12 epizoda obrađena povijest Pavelićeve države, da su pred kamerama govorili povjesničari iz cijele Europe, kao i da je otkupljen originalni povijesni materijal.

(Index Vijesti)

Facebook
E-mail