Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

EDO ZENZEROVIĆ, STRUČNJAK ZA ELEKTROTEHNIKU, OPET UZDIŽE DR. ANTU CILIGU POLITČKOG PREVRTLJIVCA, BIVŠEG UREDNIKA KOMUNISTIČKOG LISTA BORBA I UREDNIKA LISTA SPREMNOST, GLASILA USTAŠKOG POKRETA!

SADA NA ULTRADESNIČARSKOM PORTALU TJEDNO.HR NAJPRIJE NAPADA MENE DA SAM PRIJAVLJIVAO “HRVATSKE PROLJEĆARE”, GLASILO TAKOZVANIH HABULINOVIH ANTIFAŠISTA, NEKADAŠNJEG HRVATSKOG PREDSJEDNIKA STIPU MESIĆA I OBAVEZNO TITA KOJI JE KRITIČKI PISAO O CILIGI, ŠPIJUNU OVRE I GESTAPOA…

Ante Ciliga (Foto: wikiwand.com)

Zamislite mr. sc. Edu Zenzeroviću, dipl. inž. elektr. trebalo je čak četrdeset i pet (45) dana da “odgovori” na moj kritički osvrt koji sam pod naslovom “Zašto neki hrvatski povjesničari, novinari i skribomani objavljuju povijesne falsifikate o dr. Anti Ciligi?”, objavio na ovom portalu 1. lipnja ove godine. U novoj floskuli “Armando Černjul je prijavljivao hrvatske proljećare”, objavljenom na zagrebačkom ultradesničarskom portalu Tjedno.hr (15. 07.2022.) nije umetnuo svoje titule, pa je to jedno od malih iznenađenja.

Edo Zenzerović, koji mi pokušava odgovoriti na moj spomenuti kritički osvrt, ne znam zašto stavlja naslov o meni da prijavljujem “hrvatske proljećare” koji uistinu nema nikakve veze s njegovim tekstom –  “odgovorom”, točnije što je sve nadrobio, nanovo pokušavajući “spasiti” i rehabilitirati političkog prevrtljivca dr. Antu Ciligu. Ali uvijek kroz napad na Josipa Broza Tita, a ovoga puta i Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske. Čak je tu brojnu organizaciju oklevetao jer je u podnaslovu objavio: “Ovo ponavljam zbog članka Armanda Černjula u Glasilu (glasilo se piše malim slovom, dipl. inž. elektr.) takozvanih Habulinovih antifašista (…)”.                                                                               

Zenzerović floskulama i klevetama napada Mesića, Habulina…

Stručnjak elektrotehnike vrijeđa predsjednika SABA RH Franju Habulina i antifašiste koji mu uopće nisu ništa skrivili, a naravno da ćemo se svi zajednički boriti protiv gluposti i krivotvorina koje se objavljuju o dr. Anti Ciligi. Štoviše E. Z. se pravi mutav i misli da smo mi neznalice. Opet, i u ovoj floskuli na navedenom portalu, koji je strašnim riječima u jednom članku napao, gdje se održava svečanost antifašističkih boraca i antifašista u Brezovici. To, dakle, nije neko veliko iznenađenje jer navedeni ultradesničarski portal zna se kamo cilja i tko su njihovi ljubimci!

Autor floskule drži da je poznavatelj tema o kojim piskara  jer opet skriva da je njego “junak! Ciliga bio član Komunističke partije Jugoslavije (prije toga bio je član Komunističke partije Italije (Partito Comunista Italiano), zatim jedan od urednika komunističkog lista Borba, urednik i suradnik lista Spremnost, glasila Ustaškog pokreta enedehazije (!), nakladnik i urednik časopisa “Na pragu sutrašnjosti” u Rimu, komentator na talijanskoj državnoj televiziji RAI, uglavnom je govorio protiv Tita i Jugoslavije. U svom časopisu – o tomu ne piše E. Z. – objavio je da je Josip Broz Austrijanac i druge gluposti.

U svom najnovijem “friškom” tekstu kritizirao je Tita što je pod pseudonimom W. Viktrov u Rundschau, glasilu Kominterne, za trockistu Ciligu objavio da je špijun OVFRE i Gestapoa. O tomu nije nikad čuo i prvi put je pročitao u mom kritičkom osvrtu o dr. Ciligi”! O toj Titovoj tvrdnji E. Z., stručnjak za elektrotehniku, sprda se i piše nebuloze – citiram: “Armando Černjul potvrđuje da je Tito denuncirao (sic) jugoslavenske komuniste”. To je laž i povijesna krivotvorina jer nikada tako nešto mi nije palo na pamet, a kamoli da objavljujem povijesne falsifikate! To je E. Z. u njegovoj bolesnoj glavi i očito mu liječnici moraju liječiti elektrošokom!!

Josip Broz Tito (Foto: Bing.com)

Medijski “junaci” Zenzerovića: Pletikos i Bertoša izgubili su sudske sporove!

I, sada, pripazite što nadalje E. Z. piše:”… a Armando Černjul hrvatske proljećare nakon Karađorđeva: Ivu Siljana, Ivana Pletikosu i profesora Miroslava Bertoša”. Ta rečenica je besmislena, nerazumljiva i tupa. Što je htio reći stručnjak za elektrotehniku? Kad nema izlaza tada je uzbuđen i zbunjen i ne zna što piše te rabi laži i samo laži!! Htio je napisati, a to se vidi iz naslova teksta, da sam prijavljivao “hrvatske proljećare”… Kome sam prijavljivao? Općinskom komitetu SKJ-SKH u Puli ili Milicijskoj postaji ili Službi državne sigurnosti (SDS) u Puli? E. Z., čini se da ima iskustva kad tako neprovjereno objavljuje o špijunima… 

Nikada u dugogodišnjoj novinarskoj karijeri, prije i poslije, nikad me nije nitko opomenuo, objavio članak ili slično, da sam prijavljivao “hrvatske proljećare”! Stoga E. Z. je izmislio cijelu storiju da bi me osramotio u javnosti. To važi za trojicu čija je imena iznio: Ive Siljan je mrtav i ne može govoriti, Ivan Pletrikos nema ni jednog dokaza da sam ga prijavio, a to važi i za Miroslava Bertošu.   

Međutim, istina je da sam svu trojicu kritizirao u različitim vremenskim razdobljima… Pletikosa i njegove kompanjone tužio sam Općinskom sudu u Puli jer su me uvrijedili i oklevetali u jednom listu, a kad sam tražio da mi objave ispravak odbili su me! Općinski sud donio je presudu kojom se Ivan Pletikos i njegovi suradnici i prijatelji osuđuju na uvjetnu zatvorsku i da se presuda u cijelosti objavi u zagrebačkom tjedniku Polet. Što se, pak, tiče prof. dr. sc. Miroslava Bertoše, kritizirao sam ga u zagrebačkom Večernjem listu kao generalnog konzula Republike Hrvatske u Trstu. On mi je uzvratio uvredama i klevetama u intervjuima koje je dao pulskom Glasu Istre i zagrebačkom tjedniku Nacional. Kako mi je Nacional ipak objavio nezadovoljavajući ispravak, Glas Istre je to odbio. Stoga sam tužio sudu Glasa Istre i Miroslava Bertošu… Glasa Istre je mućkama koje našao u vrlo lošem zakonu, promijenio naziv tvrtke i tu više nisam mogao ništa, Zato je tužba protiv Miroslava Bertoša bila valjana i on je, nakon dugotrajnog sudskog procesa, izgubio spor!                      

Neka se okani ćorava posla – politike i povijesti

O Ivi Siljanu sam također više puta kritički govorio, o njegovim politikantskim i spisateljskim zavrzlamama, te kritički pisao. No, kako nije među živima, ostavljam ga, kako kažu naše none i noni, u miru Božjem.

Ovo je posljednji put da na ovom portalu reagiram glede Eda Zenzerovića. Bolje mu je neka se okani ćorava posla: politike i povijesti, a ne mogu zabraniti da obožava i voli našega neprijatelja dr. Ante Cilige… i neka u zadovoljstvu obavlja svoj posao mr. sc. i dipl. inž. elektrotehnike.

Armando Černjul,

Pula, 16.07.2022.

Facebook
E-mail