Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Državni vrh odao počast poginulima u vojno-redarstvenoj operaciji Bljesak

(Foto: Hina)

POLAGANJEM vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja Kristalne kocke vedrine predsjednik RH Zoran Milanović, predsjednik sabora Gordan Jandroković i premijer Andrej Plenković odali su danas počast poginulima u vojno-redarstvenoj operaciji Bljesak.

Tijekom operacije Bljesak, u kojoj su za manje od 32 sata oko 7200 vojnika i policajaca oslobodili okupirane dijelove zapadne Slavonije, poginula su 42 hrvatska branitelja, dok su 162 bila ranjena.

Svečanost je počela podnošenjem prijavka predsjedniku Republike, a potom je na spomen-obilježje prvi vijenac položilo izaslanstvo obitelji hrvatskih branitelja poginulih u Bljesku i umrlih od posljedica ranjavanja, ratni zapovjednici postrojbi koje su sudjelovali u Bljesku te predstavnici udruga iz Domovinskog rata, potom državnog vrha te izaslanstvo općina i gradova.

Po polaganju vijenaca intonirana je hrvatska himna, uslijedili su čitanje imena poginulih i minuta šutnje, a potom su nad Okučanima preletjela dva MIG-a Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Svečanosti u Okučanima, među ostalima, nazoče brojni članovi vlade, saborski zastupnici, braniteljske udruge i drugi.

Hina

Facebook
E-mail

Kategorije

Najave