Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Devastacija partizanskog spomenika u Vojniću? Općina tik do njega gradi igralište, reagirali antifašisti: Bahatom načelniku Andriću to ništa ne znači

(Foto: SABA RH) Spomenik u Vojniću

Spomenik u centru Vojnića, dodaju, podsjeća na herojsku borbu partizana protiv okupatora i domaćih izdajnika, pri čemu je narod Korduna pretrpio ogromne žrtve.

Zajednica udruga antifašista Karlovačke županije tvrdi da je u Vojniću tijeku devastacija partizanskog spomenika, te da je načelnik Nebojša Andrić “opet nasrnuo na antifašizam”.

O čemu se radi osvrnuli su se u kratkom priopćenju, u kojem potpredsjednik Zajednice antifašista Miroslav Delić navodi da je na upit predsjednika Zajednice udruga antifašista karlovačke županije, Rade Kosanovića, što se to gradi, načelnik rekao “spomenik Tuđmanu, Norcu i Gotovini”.

– Bahatom Andriću, ništa ne znači to što se spomenik nalazi unutar Spomeničkog područja Petrova gora, koji je zaštićeno kulturno dobro, Rješenjem Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture u Zagrebu, od 27.5.1969. godine, kažu antifašisti.

Spomenik u centru Vojnića, dodaju, podsjeća na herojsku borbu partizana protiv okupatora i domaćih izdajnika, pri čemu je narod Korduna pretrpio ogromne žrtve.

(Foto: SABA RH)

– Pozivam ga da iznađe sredstva i obnovi dotrajali i zubom vremena načeti i zapostavljeni spomenik. Prema postavljenoj obavijesti na gradilištu, pored spomenika, gradi se sportsko igralište – fitness park, kao da u Vojniću nema drugog mjesta za izgradnju istog, navode antifašisti. – Na sjednici Predsjedništva udruge antifašista Vojnić i civilnih udruga, izraženo je veliko nezadovoljstvo načelnikovim eskapadama i ponašanjem neprimjerenim funkciji koju obnaša. Ako je od Andrića, previše je, zaslužio je Nobelovu nagradu, za devastaciju Spomen parka, piše još Delić.

kaportal.net.hr

Poveznica na članak: https://kaportal.net.hr/zupanija/opcine-karlovacke-zupanije/4426885/devastacija-partizanskog-spomenika-u-vojnicu-opcina-tik-do-njega-gradi-igraliste-reagirali-antifasisti-bahatom-andricu-to-nista-ne-znaci/

Facebook
E-mail