Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

‘DANAS MORALNIM LJUDIMA NE STIŽE HITNA’ / Katarina Peović: ‘Ovdje su mi djeda strijeljali Talijani, a po onome tko ga je izdao HDZ je nazvao šetnicu uz more’

Saborska zastupnica boravi u Segetu

Saborska zastupnica Radničke fronte boravi u Segetu iz kojeg je objavila fotografiju spomen ploče strijeljanim partizanima među kojima j i njen djed. Čovjeku koji je izdao njenog djeda HDZ je dao ime štenici uz more, napisala je Peović na Facebooku.

Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

“Ispred spomen ploče mojem djedu Ivanu Peoviću kojeg su Talijani streljali na ovom mjestu 8.8.1942. u Segetu na dojavu domaćih izdajnika (a takvih je bilo doslovno samo jedna porodica). Djed je bio prva žrtva fašističkog terora u segetskom kraju a izdajici je HDZ dao ime šetnice uz more. Ljudi su ubijani jer su pomagali partizanima skupljajući lijekove, oružje, hranu.

Domaće špije su doslovno hranile fašiste informacijama koje su ljude koštali živote. Danas moralnim ljudima ne stiže hitna, a HDZ-ovci likuju nad smrću objašnjavajući nam da smo trebali zvati jugo-doktore da nas spase. SF-SN!”

Net.hr

Facebook
E-mail

Kategorije

Najave