Savez antifašističkih boraca
i antifašista Republike Hrvatske

Besmrtni partizanski odred 2021.

U povodu obilježavanja Dana antifašističke borbe i 80. obljetnice ustanka u Hrvatskoj, Savez antifašističkih boraca i antifašista RH i Zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista Zagrebačke županije i Grada Zagreba organiziraju mimohod “Besmrtni partizanski odred”.

Mimohod će se održati u Zagrebu, u subotu 19. lipnja od 11 do 13 sati. Sudionici mimohoda krenut će sa Trga žrtava fašizma, noseći portrete svojih predaka partizana, narodnih heroja i boraca palih za slobodu. Kretat će se Ulicom Franje Račkoga, Jurišićevom, Trgom bana Jelačića, Ilicom i Frankopanskom sve do Trga Republike Hrvatske (bivšeg Trga maršala Tita), gdje će se održati pozdravni govori organizatora. Nošenjem portreta narodnih heroja i boraca odat će se počast Narodno oslobodilačkoj borbi i podsjetiti na ustanak 1941. godine.

U Zagrebu se mimohod “Besmrtni partizanski odred” održava od 2018. godine po uzoru na manifestaciju “Besmrtni puk” koja je prihvaćena u preko 80 zemalja svijeta i Europe.

Mimohod se održava uz poštivanje epidemioloških mjera a organizator poziva zainteresirane da se za sudjelovanje u mimohodu prijave do 15. lipnja 2021. na kontakte Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH.

Facebook
E-mail

Kategorije

Najave