Novosti
Šezdeset godina od invazije u Zaljevu svinja: Međunarodni savez antifašista (FIR) poziva na solidarnost s kubanskim narodom PDF Print E-mail

Dana 17. travnja obilježava se 60 godina otkako su kubanski prognanici, koje je koordinirala i podržavala američka obavještajna agencija CIA, pokušali srušiti vladu Fidela Castra invazijom na Zaljev svinja (Bahía de Cochinos) na južnoj obali Kube.

opširnije...
 
Osamdeset godina od osnivanja ustaškog logora Danica u Koprivnici PDF Print E-mail

U Koprivnici je 15. travnja 2021. obilježeno 80 godina od osnivanja Logora Danica.

Danu sjećanja na žrtve logora Danica prisustvovao je i bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić koji je istaknuo važnost prisjećanja.

opširnije...
 
Obilježeno oslobođenje Osijeka PDF Print E-mail

Dana 14.04.2021. godine u Osijeku je obilježen Dana oslobođenja Osijeka od fašizma polaganjem vijenaca na ploču kosturnice žrtvama fašističkog terora,prigodnim govorom, minutom šutnje i kulturnim programom tj. prigodnom recitacijom.

opširnije...
 
Godina Covid pandemije PDF Print E-mail

Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) [1] iz Ljubljane, Slovenija, redovito analizira događaje na Bliskom istoku, Balkanu i širom svijeta. Prof. dr. Anis H. Bajrektarević profesor je međunarodnog prava i globalnih političkih studija sa sjedištem u Beču, Austrija. U svojoj sveobuhvatnoj analizi pod naslovom "Ožujak 2020. - ožujak 2021. Europa i šire" analizira godinu Covid pandemije.

opširnije...
 
Tri datuma u travnju PDF Print E-mail

Prva polovica mjeseca travnja (aprila) kumulirala je datume što ih se ne smije zaboraviti. Ove godine pogotovo, jer riječ je bila o “okruglim” obljetnicama. Od toga dvije se obilježavaju, mada ne uvijek s istim naglascima širom svijeta, druga je značajna za Hrvatsku, ali i za Hrvatsku poziciju u svijetu. Dakle: u travnju ove godine navršilo se 80 godina od proglašenja tzv. Nezavisne Države Hrvatske i 60 godina od početka procesa Adolfu Eichmannu, logističaru “konačnog rješenja židovskog pitanja” u Hitlerovom Trećem Reichu, ali i 60 godina od prvog leta čovjeka u svemir.

opširnije...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 223