Vijesti
Goldstein: Milanović je pokazao čvrstinu, "Za dom spremni" je ustaški pozdrav PDF Print E-mail
Monday, 04 May 2020 12:36

POVJESNIČAR i profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu Ivo Goldstein ocijenio je kako je predsjednik Zoran Milanović ispravno procijenio da treba spriječiti uporabu pozdrava "Za dom spremni" u javnom prostoru jer je vezan za ustaše i zločine koje su oni počinili.

opširnije...
 
A ON ĆE ŽIVJETI I DALJE PDF Print E-mail
Sunday, 03 May 2020 18:35

Za golemu većinu četrdesetogodišnjaka u Republici Hrvatskoj datum 4. svibnja 2020. znači tek dan kada na snagu stupa novi set mjera kojima se ublažavaju ograničenja i zabrane uvedene u sklopu borbe protiv covida19. Neće znati, baš kao ni njihovi vršnjaci u drugim zemljama nastalima na razvalinama Jugoslavije (jer najvjerojatnije nisu imali prilike ni saznati - ta, imali su tek deset godina kada se raspala jugoslavenska federacija) da je upravo na taj dan prije točno četrdeset godina umro čovjek koji je, bili oni toga svjesni li ne, sviđalo se to njima ili ne, ključno utjecao na živote njihovih baka i djedova, njihovih roditelja, ali i njih samih. A bitno je utjecao i na zbivanja u jugoistočnoj Evropi, ali i u svijetu.

opširnije...
 
PORUŠENI HRAM HRVATSKE DRŽAVNOSTI PDF Print E-mail
Saturday, 02 May 2020 13:24

Ako o povijesti govorimo Hrvati mi djeluju zbunjeno pa čak i pomalo rastrešeno. Oni ostavljaju dojam naroda koji ne drži do vlastite prošlosti, iako će se zaklinjati u suprotno i k tome kao da ne znaju što bi sa poviješću koju su ispisali i to sa onim najsjajnjim stranicama svoje partrizanske povijesti iz II. svjetskog rata.

opširnije...
 
Politički analitičari PDF Print E-mail
Saturday, 02 May 2020 13:19

Gjenero i Puhovski suglasni: Milanović je izvrsno postupio, provokacija s ustaškim pozdravom je sramotna

Politički analitičari Davor Gjenero i Žarko Puhovski ocijenili su u petak odlazak predsjednika Republike Zorana Milanovića s obljetnice Bljeska u Okučanima kao izvrstan i logičan potez, a provokaciju s pozdravom Za dom spremni kao sramotnu i s političkim interesima.
opširnije...
 
KLASIĆ ODUŠEVLJEN MILANOVIĆEM: PDF Print E-mail
Saturday, 02 May 2020 13:15

‘HOS nema veze s Bljeskom, povezani su s NDH i ustaštvom’

Povjesničar Hrvoje Klasić za N1 je komentirao odlazak predsjednika Republike Zorana Milanovića s obilježavanja godišnjice VRO “Bljesak” nakon što su se pojavili pojedinci u HOS-ovim majicama s natpisom “Za dom spremni”.

opširnije...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 10 of 166