Vijesti
USTANAK BIOKOVSKO-NERETVANSKOG NARODA: OBILJEŽENA 75. OBLJETNICA U GRADCU n/m PDF Ispis E-mail
Srijeda, 25 Siječanj 2017 15:00

Savez ABA Makarskog primorja, Zajednice udruga ABA Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije 22. siječnja 2017. u Gradcu n/m obilježili su 75. obljetnicu ustanka Biokovsko-neretvanskog naroda.

Više...
 
Ratna kronika JAČANJE ORUŽANE BORBE PDF Ispis E-mail
Srijeda, 25 Siječanj 2017 14:56

Snažan razvoj Narodnooslobodilačkog pokreta i oružanog otpora u Hrvatskoj, osobito u njezinim središnjim krajevima, omogućio je Glavnom štabu Hrvatske da provede u život direktive Vrhovnog štaba da partizansku borbu proširi na cijelu Hrvatsku

Više...
 
Putokazi: BORAC BEZ PUŠKE PDF Ispis E-mail
Srijeda, 25 Siječanj 2017 14:55

Prvi broj lista „Slavonski narodnooslobodilački partizan“ izašao je 21. siječnja 1942. godine. Kasnije list dobija ime „Slavonski partizan“, a od sredine 1943. – „Glas Slavonije“ (koji je danas dnevna novina). U bogatoj izdavakoj novinskoj djelatnosti moguća je sistematizacija na centralne listove, vojne listove, oblasne, okružne, kotarske i gradske listove, pa i na listove koje su izdavale antifašističke organizacije žena i omladine

Više...
 
Vojnić: PRVI TERITORIJ NA KORDUNU OTKUDA SU OTJERANI OKUPATORI PDF Ispis E-mail
Srijeda, 25 Siječanj 2017 14:53

Nizom prigodnih manifestacija na kojima su sudjelovali, među inim, i predsjednik SABA RH Franjo Habulin, visoki dužnosnik Veleposlanstva Ruske Federacije u Hrvatskoj Vladimir Poljanov, te predstavnici SDP-a i poklonici antifašizma iz Karlovačke i Zagrebačke županije i Grada Zagreba – obilježena 75. obljetnica prvog oslobođenja općine Vojnić

Više...
 
Činjenice o logorima NDH nitko ne može umanjivati PDF Ispis E-mail
Utorak, 24 Siječanj 2017 14:34

Zagreb, 24. siječnja 2017.

Poznate su opetovane izjave S. Mesića o Logoru Jasenovac u vrijeme dok je on obnašao dužnost predsjednika RH,  koje nisu u suglasju s onima na snimci iz 1992. snimljene u Novskoj. Primjerice, S. Mesić je 2003. bio nazočan na Komemoraciji u Jasenovcu, kad nitko od  najviših državnih dužnosnika nije bio voljan to učiniti.

U povodu snimke izjave Stjepana Mesića o Logoru Jasenovac i Dječjem logoru u Jastrebarskom, koja je prikazana u emisiji Bujica 23. siječnja 2017, Savez antifašističkih boraca i antifašista RH ograđuje se od te izjave snimljene u Novskoj 1992.

Poznate su povijesne činjenice i svjedočenja preživjelih o ustaškim logorima u vrijeme Drugog svjetskog rata, pa tako i o Logoru Jasenovac i Dječjem logoru u Jastrebarskom.

Povijesne činjenice i svjedočenja ne mogu se redizajnirati niti falsificirati radi dnevno-političkih interesa, kako bi se umanjili zločini počinjeni tijekom režima Nezavisne države Hrvatske.

Savez antifašističkih boraca i natifaštista RH

 

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 103