Vijesti
PROGLAŠENJE ŠESTE LIČKE DIVIZIJE PROLETERSKOM PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 18 Ožujak 2019 20:45

Sekcija Prvog korpusa NOV Hrvatske i Sekcija 6.ličke proleterske NOU Divizije Nikola Tesla pozivaju živuće borce Šeste Ličke divizije i njenih brigada, potomke umrlih boraca i simpatizere i poštovatelje te slavne divizije, da se okupe 19. ožujka u 10,00 sati u dvorani Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH, u Ulici Pavla Hatza 16, na godišnju Skupštinu u povodu proglašenja te divizije proleterskom.Poziv potpisuju predsjednik Sekcije I.korpusa NOV-a Šime Mudrovčić i predsjednik Sekcije 6.ličke proleterske NOU divizije Dušan Dukić

 
APEL ZA ZABRANU USTAŠKOG I FAŠISTIČKOG OKUPLJANJA NA BLEIBURŠKOM POLJU PDF Ispis E-mail
Subota, 16 Ožujak 2019 16:58

Predstavnici antifašističkih organizacija Austrije, Hrvatske, Italije i Slovenije održali su u subotu 9. ožujka u Ludmannsdorfu/Bilčovsu, kod Klagenfurta, pripremni sastanak za dokumente kojima će se ustanoviti Sveeuropska antifašistička i antirasistička inicijativa. Na tom je sastanku utvrđen Apel proti okupljanaj ustaša i nacista na Bleiburškom polju.

Više...
 
APEL ANTIFAŠISTIČKIH ORGANIZACIJA PRED EUROPSKE IZBORE PDF Ispis E-mail
Subota, 16 Ožujak 2019 16:50

Predstavnici antifašističkih organizacija Austrije, Hrvatske, Italije i Slovenije održali su u subotu 9. ožujka u Ludmannsdorfu/Bilčovsu, kod Klagenfurta, pripremni sastanak za dokumente kojima će se ustanoviti Sveeuropska antifašistička i antirasistička inicijativa. Na tom je sastanku utvrđen dokument, kojima se upozorava na rastući fašizam u Europi.

Više...
 
OSUĐUJEMO I ODBACUJEMO! PDF Ispis E-mail
Subota, 16 Ožujak 2019 16:45

Na sastanku u Kleganfurtu (Celovcu), održanom 9. ožujka (marta) 2019. predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske Franjo Habulin predložio je, a ostali sudionici sastanka, predstavnici Zveze Koroških partizanov iz Austrije, ANPI iz Italije i Zveze borcev za vrednote NOB iz Slovenije prihvatili su izjavu, kojom se osuđuje nedavni istup predsjednika Europskog parlamenta Antonia Tajania.

Više...
 
OTVORENO PISMO PREDSJEDNIKU HRVATSKOG SABORA gospodinu Gordanu Jandrokoviću PDF Ispis E-mail
Subota, 16 Ožujak 2019 16:28

Gospodine predsjedniče Hrvatskoga sabora,

Vaša skandalozna izjava, koju ste dali 13. ožujka 2019. sredstvima javnog priopćavanja, da je Jugoslavenska armija na Bleiburškom polju u svibnju 1945. godine ubijala žene, djecu i nedužne Hrvatske vojnike, ne samo da je neistinita, već je i u službi potpunog zatiranja istine.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 140