Vijesti
NA OVOJ FOTOGRAFIJI JE NACISTIČKI VOJNIK, A NE HRVATSKI PARTIZAN PDF Print E-mail
Friday, 26 June 2020 20:37

Društvenim se mrežama povodom međunarodnog Dana pobjede (nad fašizmom), koji se obilježava 9. svibnja, širila fotografija vojnika s puškom uperenom u majku koja okrenuta leđima vojniku u naručju drži dijete. Uz fotografiju stoji opis: „Ovako su partizani oslobađali Hrvate,,.. života / Ovo su monstrumi koji vladaju i danas“ [sic].

opširnije...
 
JESU LI PARTIZANI BILI HRVATSKI DOMOLJUBI? PDF Print E-mail
Tuesday, 23 June 2020 13:54

Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske (SABA RH) okuplja hrvatske partizanske veterane i građane antifašističke orijentacije bez obzira na dob, spol, rasu, vjeru, naciju i političke stavove. U programskim spisima stoji da je to vanstranačka, nevladina, domoljubna, višenacionalna i demokratska udruga građanki i građana koja djeluje u skladu s Ustavom i zakonima Republike Hrvatske.

opširnije...
 
OBILJEŽEN DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE PDF Print E-mail
Tuesday, 23 June 2020 13:47

U Hrvatskoj je 22. lipnja obilježen Dan antifašističke borbe. U šumi Brezovici kod Spomenika prvom partizanskom odredu održana je svečanost. Na taj dan 1941. godine, na tom je mjestu osnovan Prvi sisački partizanski odred, ujedno prva antihitlerovska postrojba u tadašnjoj okupiranoj Europi.

opširnije...
 
KOMEMORACIJE POVODOM DANA ANTIFAŠISTIČKE BORBE PDF Print E-mail
Sunday, 21 June 2020 19:44

Uoči Dana antifašističke borbe delegacije Vlade, predsjednika RH, antifašističkih i manjinskih organizacija te pojedinih partija položile su vijence na zagrebačkom Mirogoju. Žrtvama fašizma počast je istog dana odana i u Dotrščini, najvećem zagrebačkom stratištu za vrijeme NDH.

opširnije...
 
TJENTIŠTE: OBILJEŽENA 77. GODIŠNJICA BITKE NA SUTJESCI PDF Print E-mail
Sunday, 21 June 2020 19:19

U organizaciji Saveza antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata, u Dolini heroja na Tjentištu obilježena je 77. godišnjica Bitke na Sutjesci, jedne od najznačajnijih u Drugom svjetskom ratu.

opširnije...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 9 of 173