Vijesti
SPORNI ZNAK PDF Print E-mail
Tuesday, 05 May 2020 19:41

'ZDS NIJE DOPUŠTEN NI NA KOJEM MJESTU' Ustavni stručnjaci za Jutarnji o tvrdnji ministra Božinovića da u Okučanima nije prekršen zakon

Ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović ustvrdio je kako prema mišljenju ravnatelja policije sudionici svečanog obilježavanja 25. obljetnice akcije Bljesak koji su nosili majice s HOS-ovim grbom u kojem je natpis “Za dom spremni” nisu prekršili zakon.

 

opširnije...
 
Pročitajte intervju iz 1977. s čovjekom kojeg je Churchill poslao Titu i partizanima PDF Print E-mail
Tuesday, 05 May 2020 19:39

VELJAČA 1977: Slovenska izdavačka kuća Državna založba objavila je ovih dana knjigu autora sir Williama Deakina, prvog šefa Britanske vojne misije pri NOB-u. Taj prijevod na slovenski knjige "Bojovna planina" (The Embattled Mountain) pojavio se nakon srpsko-hrvatskoga izdanja u Beogradu. Inače, knjiga se prvi put pojavila na engleskom 1966. u izdanju Oxford University Pressa, a istodobno je objavljena i u SAD-u. Pisac je želio srediti - za što mu je trebalo gotovo 20 godina - sjećanja na doživljaje koje su članovi Britanske misije imali u Crnoj Gori i u Bosni i Hercegovini 1943. kad su bili poslani da uspostave prve kontakte s Titom i Glavnim štabom.

opširnije...
 
ZDS PDF Print E-mail
Tuesday, 05 May 2020 19:36
povodom nastavka pokušaja afirmacije ustaškog pokreta i NDH, posebice kroz korištenje pozdrava "Za dom spremni!" u raznim oblicima, pri čemu se to pravda navodnom legalnošću, odnosno različitom pravnom praksom i manjkavostima postojećih propisa, u tekstu je Sažetak nacrta prijedloga članka 5. novog Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
opširnije...
 
Dan pobjede PDF Print E-mail
Tuesday, 05 May 2020 19:34
Kriza izazvana pandemijom virusa nije omela nas, zadarske antifašiste, da se sa posebnim pijetetom prisjetimo 75. obljetnice Dana pobjede nad fašizmom. Dana kada je svijet konačno mogao odahnuti slomivši Hitlerovu ratnu mašineriju nakon višegodišnjeg razaranja i najmasovnijeg genocida u ljudskoj povijesti, kojeg je provodio Hitler sa svojim saveznicima u ime Trećeg Reicha, gotovo na svim kontinentima.
opširnije...
 
U Kumrovcu obilježena 40. obljetnica smrti Josipa Broza Tita PDF Print E-mail
Tuesday, 05 May 2020 19:32

Ispred spomenika kod rodne kuće Josipa Broza Tita u Kumrovcu, u ponedjeljak je obilježena 40. obljetnica njegove smrti.

opširnije...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 9 of 166