Vijesti
DOBRI ČOVJEK NOVAK ĐOKOVIĆ PDF Print E-mail
Saturday, 04 July 2020 11:10

La Croate, Novak Đoković“, najavio je službeni spiker teniskog turnira u Montrealu 2007. godine i pozvao pobjednika da se obrati sa nekoliko riječi publici, kao što je to običaj na takvim velikim natjecanjima. Prepuni stadion, razdragano navijačko mnoštvo od više tisuća obožavatelja teniske igre, pljeskalo je i skandiralo velikom pobjedniku Novaku Đokoviću koji je te godine, da bi osvojio taj prestižni naslov, morao pobjediti tri teniska velikana sa najboljim rankingom – Andya Roddicka, Rafaela Nadala i Rogera Federera.

opširnije...
 
ROSENSAFT U THE INDEPENDENTU PROTIV PORASTA FAŠIZMA U HRVATSKOJ PDF Print E-mail
Monday, 29 June 2020 14:01

Potpredsjednik i glavni savjetnik Svjetskog židovskog kongresa Menachem Z. Rosensaft potpisao je članak u The Independentu kojima upozorava na izostanak odgovarajućih reakcija hrvatskih vlasti na sve izraženije rehabilitiranje ustaškog fašističkog pokreta.

opširnije...
 
In memoriam – Ivo Tartaro (1935–2020) PDF Print E-mail
Monday, 29 June 2020 13:56

Preminuo je naš istaknuti član Zajednice udruga antifašista i antifašističkih boraca Županije zadarske, član Udruge antifašista Grada Zadra i član Društva J. B. Tito, drug Ivo Tartaro.

opširnije...
 
ZAŠTO NA PORTALU ZAVODA ANDRIJA ŠTAMPAR NE MOŽEMO SAZNATI DA SU GA PROGONILI USTAŠE? PDF Print E-mail
Saturday, 27 June 2020 11:28

NASTAVNI zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" ovih je dana opet u središtu interesa javnosti zbog novih žarišta koronavirusa u Zagrebu, o čemu u medijima često istupa njegov ravnatelj Zvonimir Šostar, inače kompromitirani kadar Milana Bandića.

opširnije...
 
ZA KULTURU SJEĆANJA KOJA SE ODUPIRE MRŽNJI I ZLOČINU PDF Print E-mail
Saturday, 27 June 2020 11:20

U organizaciji Srpskog narodnog vijeća, Koordinacije židovskih općina RH, Eparhije gornjo-karlovačke i Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH jedanaesti je put obilježen Dan sjećanja na ustaški logor Jadovno. Predsjednik savjeta SNV-a Milorad Pupovac istaknuo je da se i danas nastoje normalizirati i legalizirati simboli pod kojima se u Jadovnu ubijalo

opširnije...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 8 of 173