Vijesti
Oborovo - JUBILEJ KRVAVE BITKE HRVATSKIH PARTIZANA PDF Ispis E-mail
Utorak, 26 Ožujak 2019 17:37

U rano proljeće - 29. ožujka 1944., u posavskom kraju između rijeke Save i potoka Črnca, od sela Rugvica do Pečana, a poglavito u naselju Oborovo, vodila se jedna od većih bitaka tijekom NOR-a u Hrvatskoj. Zbog manjkavosti komandnog partizanskog kadra, naše su se jedinice našle u okružeju jakih neprijateljskih snaga. Nakon krvavog otpora, ipak su se partizani izvukli iz obruča, dakako uz velike gubitke.

Više...
 
Metlika - OSTAVŠTINA BULATOVIH U MUZEJU PDF Ispis E-mail
Utorak, 26 Ožujak 2019 16:58

Ratna odličja, partizanske odore, autorske knjige, fotografije i zahvalnice hrvatskih narodnih heroja - bračnog para Milke Kufrin i Rade Bulata bit će uređeni kao poseban postav u mjesnom muzeju.

Više...
 
KAMENI CVIJET OPET - KAMEN SPOTICANJA PDF Ispis E-mail
Utorak, 26 Ožujak 2019 15:41

Propala je još jedna zajednička jasenovačka komemoracija. Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske, zajedno sa Srpskim narodnim vijećem, Koordinacijom židovskih općina u Hrvatskoj i Savezom Roma u RH Kali Sara organiziraju posebnu komemoraciju u Jasenovcu koja će se održati kod spomenika Kameni cvijet 12. travnja u 12 sati.

Više...
 
OBILJEŽENA 74. OBLJETNICA BOLMANSKE BITKE PDF Ispis E-mail
Utorak, 26 Ožujak 2019 15:06

U subotu, 23. ožujka 2019. godine, svečano je obilježena 74. godišnjica Bolmanske bitke u organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista (UABA) Beli Manastir i Općine Jagodnjak. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca na spomenike u Petlovcu (SUBNOR Subotica, UABA Trpinja i UABA Beli Manastir) i Baranjskom Petrovom Selu (UABA Požega), a nastavljeno u Bolmanu.

Više...
 
NEOFAŠISTIČKO IREDENTISTIČKO PROPAGANDNO NASILJE NAD POVIJESNIM ISTINAMA PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 25 Ožujak 2019 19:02

Na tragu rezultata naše antifašističke borbe, Pazinskih odluka i odluka Pariške mirovne konferencije o razgraničenju sa susjednom Italijom vodi se neutemeljeno neofašistička iredentistička propaganda koristeći fojbe kao povod za kriminalizaciju naše slavne antifašističke borbe. I tako permanentno već punih 76 proteklih godina, intenzivnije od dolaska na vlast ekstremne desnice u Italiji.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 140