Vijesti
Antifašistička liga pokušala osporiti presudu za Bojnu Čavoglave, DORH ih odbio PDF Print E-mail
Monday, 15 February 2021 17:56

Glavna državna odvjetnica RH Zlata Hrvoj Šipek utvrdila je danas da nema zakonske osnove za podizanje zahtjeva za zaštitu zakonitosti protiv presude Visokog prekršajnog suda kojom je Marko Perković Thompson oslobođen za uzvikivanje pokliča ''za dom spremni'' u pjesmi "Bojna Čavoglave".

opširnije...
 
Paukova mreža ustašluka PDF Print E-mail
Monday, 15 February 2021 17:53

Inicijativa za zabranu ZDS-a najvjerojatnije će se pojaviti u Saboru, ali bez ozbiljnih izgleda da bude prihvaćena. Današnja Hrvatska nije replika NDH, ali je isprepletena tako gustom mrežom ustašonostalgije da iz nje jednostavno nema izlaza

opširnije...
 
EU osuđuje pokušaje revizije prošlosti i daje potporu antifašističkim vrijednostima u Hrvatskoj PDF Print E-mail
Thursday, 11 February 2021 19:22

Početkom studenoga 2020. uklonjen je spomenik antifašizmu s Gradskh zidina – Muraja u Zadru. Budući da ni Savez antifašističkih boraca i antifašista RH, niti županijska, ni gradska udruga antifašističkih boraca i antifašista u Zadru nisu uspjele putem Gradskog vijeća i gradonačelnika Grada Zadra, te Ministarstva kulture, spriječiti uklanjanje tog spomenika, Savez je zamolio Predraga Freda Matića, zastupnika Hrvatske u Vijeću EU i člana Odbora za kulturu Vijeća EU, da uputi nadležnim institucijama i osobama u EU informaciju o uklanjanju spomenika na Muraju u Zadru, kako bi se uz pomoć institucija EU spriječila aktualna devastacija spomeničke baštine koja se odnosi na NOR Hrvatske.

opširnije...
 
Aerodrom na štakorskoj ruti PDF Print E-mail
Monday, 08 February 2021 21:47

Velika bitka za sv.Jeronima je počela.

Sveti Jere Naš je svetac zaštitnik Dalmatinaca i Splitsko-dalmatinske županije“, ushićeno će tumačiti svojim stranačkim prijateljima HDZ-ov župan u Splitu Blaženko Boban. O toj tako važnoj stvari za naš katolički vjernički puk, u ovo vrijeme potresa i Covida 19, čuo se čitav niz različitih prijedloga i stavova.

opširnije...
 
NEMIRI & NESANICE: Biskup Vlado Košić troši resurse građana i Vlade RH da bi promovirao čisti fašizam PDF Print E-mail
Monday, 08 February 2021 21:42

Pitam premijera Andreja Plenkovića, ministra financija, ministricu kulture i ostale zašto mirno promatraju kako se sredstvima Vlade, to jest građana RH, financira fašistička literatura iza koje stoji Crkva

opširnije...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 8 of 190