Vijesti
POVRATAK HRVATSKE U 19. STOLJEĆE PDF Print E-mail
Monday, 15 June 2020 11:11

 

Josip Broz je bio inspiracija, nada i simbol traženja vlastitog puta do sreće za mnoge narode Europe i svijeta u drugoj polovini dvadesetog stoljeća.

opširnije...
 
IZASLANIK PREDSJEDNIKA REPUBLIKE POLOŽIO VIJENAC KOD SPOMENIKA U DONJIM BARAMA UZ PORUKU “NESALOMLJIVIM DALMATINKAMA I DALMATINCIMA” PDF Print E-mail
Thursday, 11 June 2020 20:05

Predstojnik Ureda predsjednika Republike i savjetnik Predsjednika za vanjsku i europsku politiku Orsat Miljenić kao izaslanik predsjednika Republike Zorana Milanovića položio je vijenac i zapalio svijeću kod spomenika „Bitka na Sutjesci“ u Tjentištu, kao i kod spomenika palim borcima Druge dalmatinske brigade u Donjim Barama povodom 77. obljetnice bitke na Sutjesci gdje je položio vijenac uz poruku “Nesalomljivim Dalmatinkama i Dalmatincima”.

opširnije...
 
Međunarodna Konferencija PDF Print E-mail
Sunday, 07 June 2020 20:41

DEKLARACIJA MEĐUNARODNE KONFERENCIJE: FAŠIZAM I ANTIFAŠIZAM U EUROPI DANAS

Sudionici Međunarodne konferencije, predstavnici antifašističkih, odnosno veteranskih udruga i organizacija raspravljali su, na poziv Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske, 20. i 21. veljače (februara) 2020. u Zagrebu o temi “Fašizam i antifašizam u Evropi danas”.

 

Izlaganja sudionika Međunarodne konferencije pogledajte i poslušajte na

opširnije...
 
Izmještanje spomenika u Perušiću PDF Print E-mail
Friday, 05 June 2020 20:34

Uskraćena suglasnost

Donosimo tekst koji je Savez antifašističkih boraca i antifašista RH uputio Općini Perušić, koja je zatražila suglasnost SABA RH za izmještanje spomenika u Perušiću.

opširnije...
 
Kuda mi to idemo? PDF Print E-mail
Friday, 05 June 2020 20:32

Visoki prekršajni sud Hrvatske, uz suglasnost dvadeset sudaca, još je jednom posramio zdravorazumsku Hrvatsku donijevši odluku o nekažnjavanju uzvikivanja ustaškog pozdrava "Za dom spremni". Nakon te sramotne činjenice nama antifašistima i svim slobodoljubivim snagama, svim ljudima koji ne gaje prijezir prema ljudskom dostojanstvu, ostaje da se zapitaju: Kuda to ide Hrvatska?.

opširnije...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 7 of 169