Vijesti
APEL ZA ZABRANU USTAŠKOG I FAŠISTIČKOG OKUPLJANJA NA BLEIBURŠKOM POLJU PDF Ispis E-mail
Subota, 16 Ožujak 2019 16:58

Predstavnici antifašističkih organizacija Austrije, Hrvatske, Italije i Slovenije održali su u subotu 9. ožujka u Ludmannsdorfu/Bilčovsu, kod Klagenfurta, pripremni sastanak za dokumente kojima će se ustanoviti Sveeuropska antifašistička i antirasistička inicijativa. Na tom je sastanku utvrđen Apel proti okupljanaj ustaša i nacista na Bleiburškom polju.

Više...
 
APEL ANTIFAŠISTIČKIH ORGANIZACIJA PRED EUROPSKE IZBORE PDF Ispis E-mail
Subota, 16 Ožujak 2019 16:50

Predstavnici antifašističkih organizacija Austrije, Hrvatske, Italije i Slovenije održali su u subotu 9. ožujka u Ludmannsdorfu/Bilčovsu, kod Klagenfurta, pripremni sastanak za dokumente kojima će se ustanoviti Sveeuropska antifašistička i antirasistička inicijativa. Na tom je sastanku utvrđen dokument, kojima se upozorava na rastući fašizam u Europi.

Više...
 
OSUĐUJEMO I ODBACUJEMO! PDF Ispis E-mail
Subota, 16 Ožujak 2019 16:45

Na sastanku u Kleganfurtu (Celovcu), održanom 9. ožujka (marta) 2019. predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske Franjo Habulin predložio je, a ostali sudionici sastanka, predstavnici Zveze Koroških partizanov iz Austrije, ANPI iz Italije i Zveze borcev za vrednote NOB iz Slovenije prihvatili su izjavu, kojom se osuđuje nedavni istup predsjednika Europskog parlamenta Antonia Tajania.

Više...
 
OTVORENO PISMO PREDSJEDNIKU HRVATSKOG SABORA gospodinu Gordanu Jandrokoviću PDF Ispis E-mail
Subota, 16 Ožujak 2019 16:28

Gospodine predsjedniče Hrvatskoga sabora,

Vaša skandalozna izjava, koju ste dali 13. ožujka 2019. sredstvima javnog priopćavanja, da je Jugoslavenska armija na Bleiburškom polju u svibnju 1945. godine ubijala žene, djecu i nedužne Hrvatske vojnike, ne samo da je neistinita, već je i u službi potpunog zatiranja istine.

Više...
 
UMRO JE NARODNI HEROJ DRAGO FLIS - STRELA PDF Ispis E-mail
Petak, 08 Ožujak 2019 21:07

Kako obavještava portal Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije u 98. godini preminuo je posljedni živući nositelj Ordena narodnog heroja Drago Flis - Strela.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 136