Vijesti
Putokazi: BORAC BEZ PUŠKE PDF Ispis E-mail
Srijeda, 25 Siječanj 2017 14:55

Prvi broj lista „Slavonski narodnooslobodilački partizan“ izašao je 21. siječnja 1942. godine. Kasnije list dobija ime „Slavonski partizan“, a od sredine 1943. – „Glas Slavonije“ (koji je danas dnevna novina). U bogatoj izdavakoj novinskoj djelatnosti moguća je sistematizacija na centralne listove, vojne listove, oblasne, okružne, kotarske i gradske listove, pa i na listove koje su izdavale antifašističke organizacije žena i omladine

Više...
 
Vojnić: PRVI TERITORIJ NA KORDUNU OTKUDA SU OTJERANI OKUPATORI PDF Ispis E-mail
Srijeda, 25 Siječanj 2017 14:53

Nizom prigodnih manifestacija na kojima su sudjelovali, među inim, i predsjednik SABA RH Franjo Habulin, visoki dužnosnik Veleposlanstva Ruske Federacije u Hrvatskoj Vladimir Poljanov, te predstavnici SDP-a i poklonici antifašizma iz Karlovačke i Zagrebačke županije i Grada Zagreba – obilježena 75. obljetnica prvog oslobođenja općine Vojnić

Više...
 
Činjenice o logorima NDH nitko ne može umanjivati PDF Ispis E-mail
Utorak, 24 Siječanj 2017 14:34

Zagreb, 24. siječnja 2017.

Poznate su opetovane izjave S. Mesića o Logoru Jasenovac u vrijeme dok je on obnašao dužnost predsjednika RH,  koje nisu u suglasju s onima na snimci iz 1992. snimljene u Novskoj. Primjerice, S. Mesić je 2003. bio nazočan na Komemoraciji u Jasenovcu, kad nitko od  najviših državnih dužnosnika nije bio voljan to učiniti.

U povodu snimke izjave Stjepana Mesića o Logoru Jasenovac i Dječjem logoru u Jastrebarskom, koja je prikazana u emisiji Bujica 23. siječnja 2017, Savez antifašističkih boraca i antifašista RH ograđuje se od te izjave snimljene u Novskoj 1992.

Poznate su povijesne činjenice i svjedočenja preživjelih o ustaškim logorima u vrijeme Drugog svjetskog rata, pa tako i o Logoru Jasenovac i Dječjem logoru u Jastrebarskom.

Povijesne činjenice i svjedočenja ne mogu se redizajnirati niti falsificirati radi dnevno-političkih interesa, kako bi se umanjili zločini počinjeni tijekom režima Nezavisne države Hrvatske.

Savez antifašističkih boraca i natifaštista RH

 

 
Međunarodno priznanje Republike Hrvatske 15. Siječnja 1992.godine. - NISU ONI UZALUDNO POGINULI - PDF Ispis E-mail
Utorak, 24 Siječanj 2017 13:39

Uvijek su postojala i uvijek će postojati neka dva plemena, dobrovoljni davatelji idiotizma, koji će se igrati graničara, ići u ratove zbog zemlje, a u zemlju zbog ratova.

Ali i da urednici više nikad ne objavljuju na televiziji misao „…poginuti će ih koliko bude trebalo“!

Uvijek sam o plaćama, mirovinama i umirovljenicima iznosio stanja u cjelini o svima, ne izdvajajući branitelje. Radi toga moramo imati stanja iz kojih krećemo.

Više...
 
Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 23 Siječanj 2017 10:09

PRISJEĆANJE NE SMIJE PRESTATI

Idući petak, 27. siječanja je Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta i sprječavanja zločina protiv čovječnosti, dan kojim se želi podsjetiti na žrtve nacističkih režima u Drugom svjetskom ratu  - „Prisjećanje  ne smije prestati – ono također mora biti upozorenje budućim generacijama da budu na oprezu“- rekao je u siječnju 1996 u Oswiencimu njemački predsjednik Roman Herzog

 

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 98