Vijesti
U POVODU 79. OBLJETNICE DANA USTANKA NARODA HRVATSKE PDF Print E-mail
Saturday, 25 July 2020 13:52

Prije 79 godina u Srbu, u Lici, ustanici se organiziraju na ustanak protiv zločinačke ustaške vlasti, koja je samim proglašenjem NDH 10. travnja 1941. godine kršila elementarna ljudska prava na život. Ustanak je bio lišen bilo kakve ideologije i mržnje, bez konteksta koji se danas želi servirati hrvatskom narodu u želji da se zasjeni pozitivan značaj antifašističke borbe u Hrvatskoj.

opširnije...
 
OSLOBAĐANJE HRVATSKE OD TUĐMANOVOG GOVORA PDF Print E-mail
Saturday, 25 July 2020 13:47

Nisu imali vremena da pokupe svoje prljave pare“, govorio je Franjo Tuđman u Kninu, dok su Jovo i njegova žena Kata, koja je bila katolkinja iz susjednog sela u okolici Knina, pristizali u traktorskoj koloni u njima nepoznatu sredinu, među nepoznate ljude u centralnoj Srbiji. Sve što su imali i stvarali cijeli život ostalo je u Hrvatskoj koju su napustili teška srca, ali u strahu od topovskih granata koje su parale nebo i sijale strah. Nadali su se da će se brzo vratiti, tim više što je dvoje njihove djece završilo škole i žive u Zagrebu. Odškolovali su djecu radeći cijeli život u poljoprivredi, dok je Jovo kopao, Kate je prodavala različite poljoprivredne proizvode na tržnici u Kninu, a onih godina kada je zemlja bila izdatnija te bolje plodove davala i u Šibeniku. Nisu imali ušteđevine, izuzevši 200 dollara koje je Jovi ostavio brat od tetke iz Amerike, a koji ih je posjetio prije deset godina. Tih darovanih 200 amerikanskih dollara ostalo je kada su počele padati granate spremljeno u ormaru njihove spavaće sobe, „sakriveno“ za „crne dane“ u uredno složenoj posteljini koju nisu koristili, a koju je Kata donijela kao miraz. U panici i strahu, kada su zagrmile granate, nisu ni bili svjesni da su za njih upravo nastupili „crni dani“ i ne sjetivši se onih 200 amerikanskih dollara.

opširnije...
 
Jasenovac PDF Print E-mail
Saturday, 25 July 2020 13:22

SPORNI FELJTON

Glas Koncila objavljuje revizionističku ‘nizanku‘ o Jasenovcu. O ustaškim klanjima nema ni slova

Iako je feljton prošao manje-više nezapaženo teško je vjerovati da Bozanić i njegovi suradnici nisu vidjeli što objavljuje Glas Koncila

opširnije...
 
Idejna kriza hrvatske politike PDF Print E-mail
Sunday, 19 July 2020 19:00

Zemlja u kojoj na izbore izađe manje od polovice birača je zemlja u dubokoj političkoj krizi. Ta kriza nije kriza vlasti, kako se obično, u kolokvijalnom govoru, poimlje pojam političke krize.

opširnije...
 
PANDEMIJA KORONAVIRUSA PDF Print E-mail
Sunday, 19 July 2020 18:54

Šef UN-a zabrinuto dramatično poručio: Svijet treba novi model upravljanja, na prekretnici smo

Generalni tajnik UN-a Antionio Guterres u subotu je upozorio da se svijet nalazi “na prekretnici” te je pozvao na novi model globalnog upravljanja u borbi s nejednakostima koje su se produbile pandemijom koronavirusa.

opširnije...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 6 of 173