Vijesti
Stotinu i pedeset godina Pariške komune PDF Print E-mail
Sunday, 14 March 2021 13:05

Bez obzira na nečiju političku orijentaciju, postoje povijesni događaji koji su značajni za sve antifašiste. Tu se ubrajaju Francuska revolucija 1789. godine, buržoaske revolucije u raznim europskim državama 1848. godine, ali i Pariška komuna 1871. godine.

opširnije...
 
Na pravoj strani PDF Print E-mail
Sunday, 14 March 2021 13:02

Dvadesetak antifašista iz Karlovca i Ozlja, obilježilo je 6. marta 77. godišnjicu Karlovačke udarne brigade u mjestu njenog formiranja Svetičkom Hrašću kraj Ozlja. Prisutne su pozdravili predsjednik Udruženja karlovačkih antifašista Miroslav Delić, a potom i predsjednica Mjesnog odbora Svetičko Hrašće Ivana Žganjer. Obilježavanju su prisustvovali ozaljska gradonačelnica Gordana Lipšinić (nezavisna) te bivša gradonačelnica i sadašnja kandidatkinja Biserka Vranić (SDP). Prisustvovao je i Draško Latin, sin pokojnog Ive Latina, posljednjeg Predsjednika Predsjedništva Socijalističke Republike Hrvatske, porijeklom baš iz Svetičkog Hrašća.

opširnije...
 
Knjige koje valja pročitati PDF Print E-mail
Sunday, 14 March 2021 12:59

Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske objavio je dva zanimljiva naslova koja su zbog epidemije koronavirusa prošla prilično nezapaženo.

opširnije...
 
Izmještanje spomenika u Perušiću PDF Print E-mail
Thursday, 11 March 2021 22:29

Donosimo tekst koji je 9. ožujka 2020. Savez antifašističkih boraca i antifašista RH uputio Općini Perušić, koja je zatražila suglasnost SABA RH za izmještanjem spomenika u Perušiću.

opširnije...
 
Drugi napad na Radu Končara PDF Print E-mail
Thursday, 11 March 2021 22:24

Iako su revizionistički udar iz devedesetih koji je, tek donekle kamufliran, ostao aktivan do danas ipak preživjele neke osobe iz komunističkog i antifašističkog pokreta, ponajprije zbog toga što su tvornice nosile njihova imena, izgleda da je Rade Končar ostao najveća crvena krpa hrvatskim desničarima. Svakako puno veća od Josipa Kraša ili Đure Đakovića. O razlozima zašto je tome tako možemo samo nagađati, ali ipak dovoljno utemeljeno.

opširnije...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 5 of 190