Vijesti
Međunarodna Konferencija PDF Print E-mail
Sunday, 07 June 2020 20:41

DEKLARACIJA MEĐUNARODNE KONFERENCIJE: FAŠIZAM I ANTIFAŠIZAM U EUROPI DANAS

Sudionici Međunarodne konferencije, predstavnici antifašističkih, odnosno veteranskih udruga i organizacija raspravljali su, na poziv Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske, 20. i 21. veljače (februara) 2020. u Zagrebu o temi “Fašizam i antifašizam u Evropi danas”.

 

Izlaganja sudionika Međunarodne konferencije pogledajte i poslušajte na

opširnije...
 
Izmještanje spomenika u Perušiću PDF Print E-mail
Friday, 05 June 2020 20:34

Uskraćena suglasnost

Donosimo tekst koji je Savez antifašističkih boraca i antifašista RH uputio Općini Perušić, koja je zatražila suglasnost SABA RH za izmještanje spomenika u Perušiću.

opširnije...
 
Kuda mi to idemo? PDF Print E-mail
Friday, 05 June 2020 20:32

Visoki prekršajni sud Hrvatske, uz suglasnost dvadeset sudaca, još je jednom posramio zdravorazumsku Hrvatsku donijevši odluku o nekažnjavanju uzvikivanja ustaškog pozdrava "Za dom spremni". Nakon te sramotne činjenice nama antifašistima i svim slobodoljubivim snagama, svim ljudima koji ne gaje prijezir prema ljudskom dostojanstvu, ostaje da se zapitaju: Kuda to ide Hrvatska?.

opširnije...
 
HDZ I CRKVA OSTAVLJAJU PUSTOŠ PDF Print E-mail
Friday, 05 June 2020 20:30

Komunistički režim ostavio je pustoš. Svojom izopačenošću porušio je i omalovažio moralne norme, obiteljski i školski odgoj, te radnu i poslovnu etiku“, istakao je zagrebački nabiskup i kardinal Josip Bozanić u ovogodišnjoj propovijedi na misi za domovinu u Crkvi sv.Blaža. Kardinal koji progovara o narušenim moralnim normama živeći u nadbiskupskim odajama od 600 metara kvadratnih, kao da je u svojevrsnom staklenom zvonu na Kaptolu te ne vidi i ne čuje što se tu ispod i oko njega zbiva. U vrijeme dok Hrvatsku potresaju jedna za drugom afere visokih HDZ-ovih dužnosnika od INE preko vjetroelektrana pa nadalje, naša narodna dika i biskupska veličina iz odaja od 600 kvadrata progovara o „komunističkoj pustoši“ kao uzroku naše propasti.

opširnije...
 
Poruke PDF Print E-mail
Friday, 05 June 2020 20:25

DAN MLADOSTI U KUMROVCU

opširnije...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 4 of 166