Vijesti
Da se ideja nacije ostvari, skinimo maske nacionalistima PDF Print E-mail
Tuesday, 23 March 2021 21:19

Prenaglašena stvarnost nikada nije istinita, realna, ali ni humana. Prenaglašavanje ideje nacije rezultira potamnjenjem nacije i njezinom kapitulacijom pred nacionalizmom.

opširnije...
 
Kako se boriti protiv ekstremne desnice u Europi PDF Print E-mail
Tuesday, 23 March 2021 21:16

Pod sloganom "Solidarnost, analiza, akcija - Kako se borimo protiv ekstremne desnice", sredinom ožujka održana je konferencija europske ljevice "NO PASARAN". U uvjetima Corone bila je to samo video konferencija. Unatoč tome, interes za konferenciju bio je velik. Govorili su predstavnici lijevih stranaka i stručnjaci iz različitih europskih zemalja, čak i iz Brazila.

opširnije...
 
Hrvatsko pravosuđe je najkorumpiranija grana vlasti PDF Print E-mail
Tuesday, 23 March 2021 21:11

BIVŠI predsjednik Vrhovnog suda i bivši glavni državni odvjetnik Krunislav Olujić gostujući u RTL-u Danas govorio je o tome kako bi se slučaj Zdravka Mamića i njegove optužbe za davanje mita sucima mogao odraziti na hrvatsko pravosuđe.

opširnije...
 
Povjesničar Ivo Goldstein o 30 godina hrvatske neovisnosti PDF Print E-mail
Tuesday, 23 March 2021 21:06

Gost emisije Nedjeljom u 2 je povjesničar Ivo Goldstein, a 30 godina hrvatske neovisnosti, rat, privatizacija, ideološke podjele te članstvo u Europskoj uniji neke su od tema emisije.

opširnije...
 
Govor mržnje na partizanskom spomeniku iznad Knina PDF Print E-mail
Tuesday, 23 March 2021 21:03

Nepoznati počinitelji unakazili su porukama mržnje i ustaškim znakovljem slavni antifašistički spomenik na brdu Spas iznad Knina, otkrila je u Saboru u srijedu 17. marta SDSS-ova zastupnica Anja Šimpraga. Na spomeniku su ostavljeni grafiti "Ubij Srbina", "Ustaše Knin", "Mrzin pandure" te ustaško slovo "U".

opširnije...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 4 of 190