Vijesti
OBILJEŽAVANJE DANA ANTIFAŠISTIČKE BORBE I DANA POBJEDE PDF Print E-mail
Friday, 19 June 2020 19:48

Brezovica i Sutjeska nas obvezuju

Ovih dana uljuđena Hrvatska prisjeća se dvaju značajnih datuma koji su obilježili njenu, ne tako davnu, prošlost. Oba događaja vezana su za Drugi svjetski rat u kojem je Hrvatska, kao sastavnica bivše države, učestvovala na strani antifašističke koalicije i dala ogroman doprinos u pobjedi nad fašizmom. Hrvatska se znala opredijeliti, Hrvatska je znala što je ispravno, znala je da sloboda nema alternative.

opširnije...
 
ANTISRPSKA HRVATSKA JE NEPOTREBNA PDF Print E-mail
Friday, 19 June 2020 09:25

Bolje biti sam na strani istine, nego u najvećem čoporu a na strani laži. I Nazarečanin je bio sam na Kalvariji nasuprot rulje žedne krvi“, progovorio je don Ante Žderić iz Župe Gospe Fatimske na Škrapama u Splitu, a koji je rodom iz Rogotina sa Crne Rijeke, pritoke Neretve. Kao jedan od rijetkih svećenika katoličke crkve koji je osudio neprimjerene postupke navijačke skupine BBB sa Kustošije u Zagrebu koji su uz pjesme, vatromet i zastave sa pokličem „Za dom spremni“ istakli transparent prijetnje „srpskim ženama i djeci“. I u ovom slučaju se pokazalo da ustaški pozdrav ZDS uvijek ide uz nered i zlo, tamo gdje su prijetnje silovanjem ženama i djeci, tamo gdje je nepravda i mržnja, tu je i „Za dom spremni“.

opširnije...
 
ŠAHOVSKI TURNIR ZA DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE I DAN POBJEDE PDF Print E-mail
Wednesday, 17 June 2020 13:17

Organizatori: ŠK Aer u suradnji sa SABA RH i DŠKZ

Vrijeme igre: petak, 19. lipnja 2020. od 17:50 sati

Mjesto igre: Zagreb, Pavla Hatza 16, prostorije SABA RH

 

opširnije...
 
Preminuo je Juraj Hrženjak –Đuka PDF Print E-mail
Wednesday, 17 June 2020 13:08

U Zagrebu je 15. lipnja 2020. u 104. godini preminuo Juraj Hrženjak-Đuka, dugogodišnji predsjednik Savjeta Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH, te utemeljitelj i počasni predsjednik Antifašističke lige Hrvatske. Narodnooslobodilačkoj borbi pridružio se 1941. Nakon Drugog svjetskog rata obnašao je brojne vojne, političke i pravne dužnosti: bio je pomoćnik zapovjednika Vojne uprave Jugoslavenske armije za Istru i Slovensko primorje, pomoćnik ministra za novooslobođene krajeve, direktor Instituta za društveno samoupravljanje, zastupnik u Saveznoj skupštini Jugoslavije u Beogradu, sudac Ustavnog suda SR Hrvatske te direktor Političke škole "Josip Broz Tito". Autor je više knjiga o upravljanju i samoupravljanju, te koautorskih djela i članaka o ljudskim pravima i prigovoru savjesti. Priredio je publikaciju „Rušenje antifašističkih spomenika u Hrvatskoj 1990.-2000.“

opširnije...
 
DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE – 22. LIPNJA 2020. PDF Print E-mail
Tuesday, 16 June 2020 13:30

DAN POBJEDE – 9. SVIBNJA 2020.

opširnije...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 3 of 166