Vijesti
GLUP, GLUPLJI, HČSP: Neoustaše iz HČSP tuguju jer ih Hrvatska ne želi PDF Print E-mail
Sunday, 08 April 2012 16:44
Moraš biti do neba glup da se deklariraš kao velikohrvat i hrvatski nacionalist pa da na toj platformi u goste pozoveš i prijateljstvo njeguješ s nacionalistima susjedne države koji za cilj imaju oteti komad Hrvatske. Upravo toliko su glupi u Hrvatskoj čistoj stranci prava. U goste čisti pravaši pozivaju mađarski Jobbik, koji u svom programu ima i povratak Međimurja u granice Mađarske. Na ovom mjestu nekoliko riječi o posljednjim događanjima vezanim za stranku s kvačicom i njihovu neonacističku priredbu.
Read more...
 
Matica hrvatska ugošćuje naciste! PDF Print E-mail
Saturday, 07 April 2012 13:48
Europski neonacisti namjeravaju održati "konferenciju" i mimohod kroz centar Zagreba. Domaćin ovog skupa trebala bi biti Matica hrvatska, koja se predstavlja kao vodeća kulturna institucija u zemlji. Informacije o naci-skupu objavila je mala grupa kvislinga čiji se članovi ambiciozno vole predstavljati kao prvaci ekstremne desnice u Hrvatskoj. Ostali sudionici trebali bi biti Nacionaldemokratska stranka Njemačke, legalni organ njemačkog nacističkog pokreta i stranka koja je izravno povezana s nedavno otkrivenim brutalnim ubojstvima koja je počinilo tzv. nacionalsocijalističko podzemlje, zatim zloglasna mađarska fašistička stranka Jobbik, koja osim progona Roma i drugih manjima zagovara i mađarsku okupaciju susjednih zemalja uključujući i više od pola Hrvatske, te francuska Nacionalna fronta koja otvoreno negira Holokaust i brani kvislinški višijevski režim.
Read more...
 
Danska - tisuće antifašista stisnutom šakom i "srpom i čekićem" protiv ultra-desničara PDF Print E-mail
Wednesday, 04 April 2012 11:17
Oko 200 do 300 pripadnika ultra - desničarskih skupina iz Velike Britanije, Švedske, Poljske i Njemačke okupilo se na prosvjednom skupu u gradu Aarhus u Danskoj kako bi, prema riječima organizatora,tu formirali antiislamski savez za cijeli kontinent. Prosvjede je organizirala Engleska liga obrane /EDL/ koja tvrdi da žele zaustaviti "islamizaciju Europe". Isti, već viđeni u povijesti, izrazi ksenofobije u Europi, ovaj put imaju za cilj muslimane umjesto Židova.
Read more...
 
Sat povijesti otvorio treće Dane antifašizma na rabu PDF Print E-mail
Tuesday, 03 April 2012 10:35
Satom povijesti za učenike završnih razreda u Srednjoj školi Markantuna de Dominisa i Osnovnoj školi Ivana Rabljanina započeli su ovogodišnji treći po redu Dani antifašizma na Rabu. Organizator je Udruga antifašista Raba u suradnji s objema rapskim školama i Radio Rabom, a sat povijesti učenicima je održao predsjednik Udruge Ivo Barić.
 
 
Danijel Ivin: Na Bleiburgu nije poginula niti jedna žena ili dijete PDF Print E-mail
Monday, 02 April 2012 20:33
Ivin je nedavno u javnom pismu zatražio od predsjednika Sabora Borisa Šprema da Sabor ne bude pokrovitelj komemoracije na Bleibergu koja građane košta oko 500.000 kuna.
 
‘Predlažem, pošto ima više gubilišta, da se predsjednik dogovori sa slovenskim parlamentom da se obilježje za Bleiburg napravi na jednom mjestu, a ne na Bleiburgu. Ne znam gdje, bilo je više gubilišta, neka stručnjaci razmotre gdje oni koji su nekoga izgubili mogu doći’ – rekao je Ivin.
Read more...
 
<< Start < Prev 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Next > End >>

Page 149 of 173