Vijesti
Sabor daje novac za Bleiburg, ali neće biti politički pokrovitelj PDF Print E-mail
Tuesday, 17 April 2012 19:12
Predsjedništvo Sabora je zaključilo da bi Spomendan trebao biti 18. studenog. Predlažu da se tog dana obilježavaju sve žrtve pale za slobodu i neovisnost R.
 
Predsjedništvo Hrvatskog sabora je prihvatilo financijsko pokroviteljstvo komemoracije u Bleiburgu, ali ne i političko pokroviteljstvo. To znači da će izdvojiti pola milijuna kuna, ali će se odmaknuti od političkog pokroviteljstva.
Read more...
 
Novi broj časopisa UABA Rab, "Naša riječ" PDF Print E-mail
Sunday, 15 April 2012 17:43
U novom broju časopisa "Naša riječ" iz sadržaja izdvajamo tekstove Prof. dr. sc. Damira Grubišae: Anti-antifašizam, Stjepana Mesića: Draža Mihajlović, rehabilitacija, Mr. sc. Vanje Seršiće: Skup Kampor - polje sjećanja, Tomislava Jakića: Članstvo Hrvatske u EU i regija, Aleksandra Lebla: Nepoznato o Rabu i dipl. iur. Olega Mandića: Od Auschhwitza do opatijskih Dana antifašizma.
Read more...
 
Izjava inicijative Ujedinjeni protiv fašizma PDF Print E-mail
Sunday, 15 April 2012 11:38
Unatoč dvadeset godina relativizacije fašističke prošlosti, proteklih nekoliko dana Zagreb se iznova potvrdio kao "nepokoreni grad". Ponovno je našao snage da kaže "ne" fašističkim idejama i njihovim nositeljima. Rekli smo ne ksenofobiji i rasnim teorijama, rekli smo ne političkom programu koje bi društvo uredilo po kriteriju prebrajanju krvnih zrnaca ili seksualne orijentacije. Ovdje se nalazimo jer vjerujemo u mogućnost društva koje neće počivati na teorijama rase gospodara i rase podanika, društvo u kojem sloboda jednih neće biti plaćena neslobodom drugih.
Read more...
 
Obilježena 67. obljetnica osnivanja Narodne vlade Hrvatske PDF Print E-mail
Saturday, 14 April 2012 18:36
Polaganjem vijenaca danas su udruge antifašista Splita i Splitsko-dalmatinske županije, u nazočnosti predstavnika Vlade, Grada i Županije, obilježile 67. obljetnicu osnivanja i prve sjednice Narodne vlade Hrvatske koja je u Splitu održana 1945. godine na današnji dan. Prvo su na gradskom groblju Lovrinac položeni vijenci na grob narodnog heroja, Splićanina i ministra u prvoj Narodnoj vladi Hrvatske Vicka Krstulovića, a potom i na spomen ploču povijesne gradske vijećnice na Narodnom trgu, popularnoj Pjaci, u kojoj je sjednica bila održana.
Read more...
 
Priopćenje UABA Split PDF Print E-mail
Friday, 13 April 2012 19:45
1. Msgr. Juraj Jezerinac , tradicionalno, na Uskrsni ponedjeljak, u crkvi sv. Jure u Radošiću, Kaštelanska zagora održao je sv.misu za poginule hrvatske branitelje žrtve Kevine jame. U svojoj propovjedi, između ostalog istakao je: „Sjećanja na poginule ljude koji su stradali od partizanske ruke 1943. 1944. u Radošiću i okolici, rukovođeni avangardom radničkog i revolucionarnog pokreta KPJ“, da bi nadalje dao na znanje: „Želim zadržati častan spomen na vrijednosti ljudskog života i strašne zločine komunističkog režime.
Read more...
 
<< Start < Prev 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Next > End >>

Page 148 of 173