Vijesti
Evo kakvi fašisti dolaze u Zagreb PDF Print E-mail
Wednesday, 11 April 2012 10:53
U pozivu građanima na prosvjed protiv održavanja fašističke konferencije i mimohoda, inicijativa Ujedinjeni protiv fašizma pobrojala je sva nedjela europskih stranaka koje domaći ultradesničari kane ugostiti. Popis je podugačak i prilično gadljiv.
 
Inicijativa Ujedinjeni protiv fašizma poziva sve stanovnike Zagreba, sve antifašiste, radnice i radnike, studentice i studente, umirovljenike i nezaposlene na prosvjed protiv fašističke konferencije i mimohoda u organizaciji mladeži HČSP-a u subotu u 11 sati na Trgu bana Jelačića.
Read more...
 
GLUP, GLUPLJI, HČSP: Neoustaše iz HČSP tuguju jer ih Hrvatska ne želi PDF Print E-mail
Sunday, 08 April 2012 16:44
Moraš biti do neba glup da se deklariraš kao velikohrvat i hrvatski nacionalist pa da na toj platformi u goste pozoveš i prijateljstvo njeguješ s nacionalistima susjedne države koji za cilj imaju oteti komad Hrvatske. Upravo toliko su glupi u Hrvatskoj čistoj stranci prava. U goste čisti pravaši pozivaju mađarski Jobbik, koji u svom programu ima i povratak Međimurja u granice Mađarske. Na ovom mjestu nekoliko riječi o posljednjim događanjima vezanim za stranku s kvačicom i njihovu neonacističku priredbu.
Read more...
 
Matica hrvatska ugošćuje naciste! PDF Print E-mail
Saturday, 07 April 2012 13:48
Europski neonacisti namjeravaju održati "konferenciju" i mimohod kroz centar Zagreba. Domaćin ovog skupa trebala bi biti Matica hrvatska, koja se predstavlja kao vodeća kulturna institucija u zemlji. Informacije o naci-skupu objavila je mala grupa kvislinga čiji se članovi ambiciozno vole predstavljati kao prvaci ekstremne desnice u Hrvatskoj. Ostali sudionici trebali bi biti Nacionaldemokratska stranka Njemačke, legalni organ njemačkog nacističkog pokreta i stranka koja je izravno povezana s nedavno otkrivenim brutalnim ubojstvima koja je počinilo tzv. nacionalsocijalističko podzemlje, zatim zloglasna mađarska fašistička stranka Jobbik, koja osim progona Roma i drugih manjima zagovara i mađarsku okupaciju susjednih zemalja uključujući i više od pola Hrvatske, te francuska Nacionalna fronta koja otvoreno negira Holokaust i brani kvislinški višijevski režim.
Read more...
 
Danska - tisuće antifašista stisnutom šakom i "srpom i čekićem" protiv ultra-desničara PDF Print E-mail
Wednesday, 04 April 2012 11:17
Oko 200 do 300 pripadnika ultra - desničarskih skupina iz Velike Britanije, Švedske, Poljske i Njemačke okupilo se na prosvjednom skupu u gradu Aarhus u Danskoj kako bi, prema riječima organizatora,tu formirali antiislamski savez za cijeli kontinent. Prosvjede je organizirala Engleska liga obrane /EDL/ koja tvrdi da žele zaustaviti "islamizaciju Europe". Isti, već viđeni u povijesti, izrazi ksenofobije u Europi, ovaj put imaju za cilj muslimane umjesto Židova.
Read more...
 
Sat povijesti otvorio treće Dane antifašizma na rabu PDF Print E-mail
Tuesday, 03 April 2012 10:35
Satom povijesti za učenike završnih razreda u Srednjoj školi Markantuna de Dominisa i Osnovnoj školi Ivana Rabljanina započeli su ovogodišnji treći po redu Dani antifašizma na Rabu. Organizator je Udruga antifašista Raba u suradnji s objema rapskim školama i Radio Rabom, a sat povijesti učenicima je održao predsjednik Udruge Ivo Barić.
 
 
<< Start < Prev 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Next > End >>

Page 142 of 166