Vijesti
Nasilje izaziva nasilje, to je lančana reakcija PDF Ispis E-mail
Utorak, 31 Siječanj 2012 11:22
Filmom o životu Olega Mandića, posljednjeg čovjeka koji je napustio koncentracijski logor Auschwitz, u ponedjeljak je u kinu Valli obilježen Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta koji pada 27. siječnja.
 
"Godine kobnih iskustava obitelji Mandić s fašizmom i nacizmom", autorskog tima Iris art iz Kastva, snimljen je 2005., a prikazan je u sklopuprojekta "Film u školi" te edukativnog projekta koji vode profesori povijesti i članovi Istarskog povijesnog društva Igor Šaponja i Igor Jovanović, a koji već godinama sakupljaju svjedočanstva uznika nacističkih logora.
Više...
 
Život je lijep, treba ga cijeniti, a ljude poštovati PDF Ispis E-mail
Utorak, 31 Siječanj 2012 10:18
Gimnazijalci su jučer u Villi Antonio imali priliku naučiti više o tragičnim greškama iz ljudske povijestiOPATIJA Život je jako lijep i treba ga cijeniti, a zbog svoje djece, unuka i praunuka ja sam danas najbogatija žena na svijetu, kazala je Rina Smaila, bivša logorašica putem dokumentarnog filma prikazanog jučer u dvorani Ville Antonio koji su ispunili opatijski srednjoškolci.
Više...
 
Sjećanje na žrtve zločina u Maloj Gajani PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 30 Siječanj 2012 20:16
Mnoštvo uzvanika okupilo se u subotu u Maloj Gajani na komemoraciji palim borcima i žrtvama nacifašističkog terora - u stravičnom napadu i paljenju sela 27. siječnja 1944. stradala su 42 mještana.
 
Vijence su na spomenik s imenima svih žrtava položili predstavnici Saveza boraca i antifašista Vodnjana, predstavnici Saveza društava Josip Broz Tito te delegacija Grada Vodnjana na čelu s gradonačelnikom Klaudiom Vitasovićem. Komemoraciji su prisustvovale i učenice osmog razreda Osnovne škole Vodnjan koje su recitirale prigodne stihove.
Više...
 
Ravnić: Sram bilo Marasovića PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 30 Siječanj 2012 15:09
Zastupnik Dujomir Marasović izjavio je u Saboru da nisu Tito i partizani oslobodili Dalmaciju, već Pavelić i NDH. Sram da ga bude. Trebalo bi ga poslati na psihijatrijski pregled.
 
 
Ponovo otvorena istraga protiv Josipa Boljkovca PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 29 Siječanj 2012 13:01
Protiv Josipa Boljkovca ponovno je otvorena istraga zbog sumnje da je zapovjedio likvidaciju 21 civila kod Duge Rese 1945., zbog čega je jučer ispitan u zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu, doznaje se od njegovog branitelja Ante Nobila
 
'Boljkovac je ispitan u tužiteljstvu, gdje je iznio svoju obranu i odgovarao na sva pitanja', potvrdio je Nobilo koji bivšeg šefa karlovačke Ozne i prvog hrvatskog ministra unutarnjih poslova brani od sumnji da je zapovjedno odgovoran za likvidaciju 21 civila, nakon oslobođenja Duge Rese, u svibnju 1945. na lokaciji Vidanka-Curak.
Više...
 
<< Početak < « 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 » > Kraj >>

Stranica 129 od 144