Vijesti
Reagiranje na prikazivanje nacističkih simbola u HRT-ovoj emisiji PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 20 Veljača 2012 15:05
Nakon što je u emisliji HRT-a Globalno sijelo prikazan prilog u kojem je jedan motocikl bio „ukrašen“ nacističkim simbolom postrojbi „SS“, nitko od nadležnih na HRT-u nije reagirao. Naš čitatelj se odlučio na otvoreno pismo HRT- na koje je dobio očekivani odgovor. Prepisku sa HRT-om donosimo Vam u cjelosti:
Više...
 
Antifašisti traže da Sabor ne sponzorira obilježavanje Bleiburga PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 19 Veljača 2012 16:55
Također Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske će zahtijevati da se ne ukida državni praznik 22. lipnja, Dan antifašizma u Hrvatskoj.
 
Član Predsjedništva Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske, Ivan Fumić, najavio je kako će njihov Izvršni odbor predložiti Hrvatskom saboru prestanak pokroviteljstva nad komemorativnim svečanostima kojima se svake godine obilježavaju žrtve Bleiburga. Također će zahtijevati da se ne ukida državni praznik 22. lipnja, Dan antifašizma u Hrvatskoj. Takav su prijedlog podržali sudionici izborne i izvještajne skupštine Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Petrinje.
Više...
 
Nova vlada bitno ne mijenja odnos prema komemoriranju ustaštva PDF Ispis E-mail
Subota, 18 Veljača 2012 15:44
Vlada je u ovogodišnjem proračunu povećala sredstva za Spomen područje Jasenovac i obilježavanje antifašističke borbe sa 249.000 na 500.000 kuna, koliko se godinama izdvaja za komemoraciju na Bleiburgu, čiji je pokrovitelj Sabor.
 
Dok je Sabor pokrovitelj Bleiburga, u Hrvatskoj će postojati ustaštvo, napisao je historičar Daniel Ivin u otvorenom pismu predsjedniku Sabora Borisu Špremu, protestirajući zbog pokroviteljstva Sabora nad komemoracijom na poljani blizu spomenutog austrijskog mjesta, na kojoj je u borbi s partizanskim jedinicama poginulo tek dvadesetak ustaških vojnika koji se nisu htjeli predati.
Više...
 
Križarski borac pomoćni biskup Pozaić PDF Ispis E-mail
Srijeda, 15 Veljača 2012 17:43
Pojedini biskupi i niže rangirani svećenici koriste baš svaku priliku da ospu drvlje i kamenje na Narodnooslobodilačku borbu, a osobito na njene predvodnike – komuniste, osobito SKOJ-evce!
 
Posljednji povod za napad na NOP, od strane pomoćnog biskupa Pozaića jeste odluka ministra zdravlja dr. Ostojića o utvrđivanju početka života čovjeka. Koristeći svoj položaj, g. Pozaić je s oltara nastojao izvrijeđati cijelu Vladu RH, a dakako i SKOJ-evce, koji su mu, očito, osobito mrski.
Više...
 
Jakovina: Oprezno s Danom antifašizma PDF Ispis E-mail
Srijeda, 15 Veljača 2012 15:38
Ukidanjem tog praznika iščezlo bi iz javnosti barem 70 posto medijskih priloga o pozitivnim vrijednostima antifašizma, kaže Tvrtko Jakovina.
 
Dok Vlada razmišlja o tome da Dan antifašističke borbe ubuduće bude jedan od tri radna praznika, za obilježavanje tog dana ove godine namjerava izdvojiti nešto više novca. Naime, za obilježavanje Dana antifašizma kao i za Spomen područje Jasenovac ove godine Vlada planira utrošiti pola milijuna kuna, što je 255 tisuća kuna više nego...
 
 
<< Početak < « 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 » > Kraj >>

Stranica 129 od 147