Vijesti
Subotica: Vanredno stanje se završilo masovnom deportacijom i požarom u migrantskom kampu PDF Ispis E-mail
Petak, 02 Ožujak 2012 21:53
Još jedan slučaj policijskog nasilja nad migrantima kod Subotice - i ovoga puta kao uvod u deportaciju u Makedoniju. 8. februara 2012. kada je temperatura već danima bila čvrsto ispod nule, vanredno stanje je proglašeno u Srbiji. Škole i većina firmi su zatvorene, dok je temperatura pala na ispod -25°C. Lokalne vlasti u Subotici – srpskom gradu na granici sa Mađarskom, u kom su stotine migranata zaglavljani mesecima zbog sve obezbedjenije granice – odlučile su da premeste migrante iz improvizovanih sklepanih kampova (u tekstu će se ovi kampovi nazivati džunglama, jungle na engleskom, od persijske reči đangal – kako migranti nazivaju svoje improvizovane kampove ) napravljenih od stare ćebadi, cirada i otpadnog materijala - u napušten restoran “Fontana” na Paliću, oko 10 km od Subotice.
Više...
 
Novi broj Glasa antifašista PDF Ispis E-mail
Petak, 02 Ožujak 2012 12:42
Pozivamo udruge i sve naše čitatelje da nam pišu, šalju priloge za list i tako doprinesu boljem međusobnom informiranju o životu i aktivnostima na terenu. Pišite nam i kritički, predlažite, komentirajte, reagirajte, obogaćujte sadržaj lista. Šaljite nam tekstove i fotografije e-mailom Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili poštom (može i rukopisom) o događajima u našim sredinama i udrugama.
Više...
 
Kad neće Marković, reagirali Šveđani: "Za dom spremni" je nacistički poklič PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 01 Ožujak 2012 22:18
Hrvatski navijači su tijekom utakmice sa Švedskom nekoliko puta ponovili uzvik "Za dom spremni", navodi švedski tabloid Aftonbladet u izvještaju s Maksimira.
 
Švedski novinari navode da su hrvatski navijači uzvikivali nacistički poklič te da je uzvik "Za dom spremni" jednak uzviku "Sieg Heil" u nacističkoj Njemačkoj.
 
"To je nešto što ne prihvaćamo. Protiv bilo kakvog smo oblika ksenofobije ili rasizma", rekao je Hans Hultman, glasnogovornik Švedskog nogometnog saveza.
Više...
 
Dopis udruge Margelov institut vezano za Bleiburg Hrvatskom saboru PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 01 Ožujak 2012 00:22
Kao udruga židovske nacionalne manjine smatramo i tražimo od Vas da Hrvatski sabor obustavi pokroviteljstvo nad obilježavanjem Bleiburga, mjesta na kojemu su se 1945. našle fašističko-ustaške vojne postrojbe Pavelićeve NDH u svojem povlačenju pred antifašističkim osloboditeljima. Naglašavamo da su se među tim vojnicima nalazilo mnogo ustaških ratnih zločinaca, čak i stražara jasenovačkog logora. Slijedom toga smatramo da iz više razloga ne postoje zakonske i ustavne osnove kojim bi Sabor Republike Hrvatske bio pokrovitelj ove manifestacije:
Više...
 
Ukradeni ostaci brončane biste s partizanskog spomenika PDF Ispis E-mail
Srijeda, 29 Veljača 2012 21:14
Gotovo 20 godina ostaci brončane figure, teški oko 80 kilograma, nalazili su se ispred stare kuće u ograđenom dvorištu i nikom dosad nije palo na pamet ukrasti ih - rekao je Sukošanac, Krasimir Pavić
 
Nepoznati vandali ukrali su ostatke brončane biste ispred stare kuće 46-godišnjeg Krasimira Pavića u Sukošanu tijekom noći sa subote na nedjelju, a šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.
Više...
 
<< Početak < « 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 » > Kraj >>

Stranica 127 od 147