Vijesti
Jakovina: Oprezno s Danom antifašizma PDF Ispis E-mail
Srijeda, 15 Veljača 2012 15:38
Ukidanjem tog praznika iščezlo bi iz javnosti barem 70 posto medijskih priloga o pozitivnim vrijednostima antifašizma, kaže Tvrtko Jakovina.
 
Dok Vlada razmišlja o tome da Dan antifašističke borbe ubuduće bude jedan od tri radna praznika, za obilježavanje tog dana ove godine namjerava izdvojiti nešto više novca. Naime, za obilježavanje Dana antifašizma kao i za Spomen područje Jasenovac ove godine Vlada planira utrošiti pola milijuna kuna, što je 255 tisuća kuna više nego...
 
 
Video intervju s predsjednikom SABA RH Ratkom Maričićem PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 13 Veljača 2012 14:20
Pogledajte video intervju s predsjednikom Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske Ratkom Maričićem o aktualnim temama poput pojavnih oblika fašizma, odnosu vlasti prema antifašizmu i antifašistima u Hrvatskoj i svijetu, mirovinama boraca Nanrodnooslobodilačkog rata, srušenim spomenicima, falsificiranju povijesti, ali i pitanjima vezanim za sam Savez poput strukture članstva, međunarodne suradnje i slično.
Više...
 
Položeni vijenci u spomen na pogibiju Bruna Valentija PDF Ispis E-mail
Subota, 11 Veljača 2012 15:32
Danas, 10. veljače 2012.godine, su članovi Udruge saveza boraca Poreštine sa zamjenicom gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo Nadiom Štifanić Dobrilović u znak sjećanja ispred spomen-obilježja u Červaru, na mjestu pogibije mladog borca Bruna Valentija, položili vijence.
 
Na obilježavanju 67-te obljetnice pogibije borca talijanske nacionalnosti, Bruna Valentija prisustvovao je predsjednik Zajednice Talijana Poreč, Graziano Musizza koji je naglasio da se uvijek moramo sjetiti onih kojih nema, a posebice čovjeka koji je svoj život u mladoj dobi dao za naš kraj.
Više...
 
Dianina lista: Žena koja je uspjela prevariti sistem i spasiti 12.000 djece iz ustaških logora PDF Ispis E-mail
Petak, 10 Veljača 2012 19:49
Diana Budisavljević za vrijeme Drugog svjetskog rata organizirala je jednu od najvećih i najsloženijih humanitarnih akcija, a zahvaljujući njoj i njezinim suradnicima spašeno je oko 12 tisuća srpske djece zatočene u logorima NDH. Njezin život tema je dokumentarnog projekta Dane Budisavljević i Miljenke Čogelje “Dianina lista”, koji je krajem siječnja osvojio glavnu nagradu EAVE European Producers Workshop te je među 129 prijavljenih projekata odabran za najbolji na koprodukcijskom forumu When East Meets West u Trstu.
Više...
 
Delegacija SABA RH kod predsjednika Josipovića PDF Ispis E-mail
Petak, 10 Veljača 2012 15:22
Predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović primio je 8. veljače ove godine delegaciju Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske u kojoj su bili predsjednik SABA RH Ratko Maričić i potpredsjednici Tomislav Ravnić, Katica Sedmak i Josip Skupnjak.
 
Članovi delegacije informirali su predsjednika Josipovića o aktivnostima Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske u zalaganju za afirmaciju istine o antifašističkoj narodnooslobodilačkoj borbi i suprotstavljanju pokušajima povijesnog revizionizma.
 
Više...
 
<< Početak < « 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 » > Kraj >>

Stranica 127 od 144