Vijesti
Zahtjev za povlačenje pokroviteljstva nad neoustaškom manifestacijom na Bleiburškom polju PDF Ispis E-mail
Srijeda, 22 Veljača 2012 08:08
Već više od decenije Hrvatski sabor je pokrovitelj okupljanja na Bleiburškom polju koje bi trebalo biti ''spomen na hrvatske žrtve za slobodu i nezavisnost'' kako to navodi Zakon o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Republici Hrvatskoj. Notorna činjenica je da se okupljanje za ovaj spomen od samog početka pretvorilo u okupljanje ustaša, njihovih potomaka i istomišljenika kako bi slavili propalu NDH i slali poruke mržnje na račun Narodnooslobodilačke vojske koja ih je na tom mjestu zarobila.
Više...
 
Pavelićeva kći dobila kuću, ali ne i Židovi PDF Ispis E-mail
Srijeda, 22 Veljača 2012 08:07
Židovska općina Zagreb (ŽOZ) iznimno je nezadovoljna tempom povrata oduzete imovine toj vjerskoj zajednici, ali i fizičkim osobama koje toliko dugo čekaju da njihovi zahtjevi budu pozitivno riješeni da je to predsjednika ŽOZ-a Ognjena Krausa nagnalo na zaključak da odugovlačenje nije slučajno.
 
- Procesi traju godinama, tužbe pa žalbe i tako dalje. Ono što mogu zaključiti je da se čeka da ljudi umru pa da se ne treba ništa vratiti, kazao je Kraus na konferenciji za novinare u utorak.
Više...
 
Neslaganje s preimenovanjem Dana antifašističke borbe iz blagdana u spomen dan PDF Ispis E-mail
Utorak, 21 Veljača 2012 13:35
Poštovani gospodine predsjedniče, na temelju informacija iz sredstava javnog priopćavanja saznali smo o inicijativi Vlade RH da se predloži preimenovanje Dana antifašističke borbe iz blagdana u spomen dan. U ime organizacija antifašističkih boraca i antifašista iz cijele Hrvatske izražavamo naše neslaganje s tom inicijativom.
Više...
 
I zbog ovoga treba bojkotirati HNL: Dinamovi navijači rasplakali Istrinog Kamerunca PDF Ispis E-mail
Utorak, 21 Veljača 2012 09:35
Prva proljetna utakmica hrvatskih klubova nakon zimske stanke još nas je jednom podsjetila zbog čega se Index odlučio na bojkot domaćih nogometnih natjecanja.
 
Osim korupcije i kriminala koji se uvukao u hrvatski nogomet, uz prešutni blagoslov vodstva HNS-a, a što je potvrdila i istraga Uskoka u kojoj je uhićeno šestero dužnosnika Saveza i hrvatskih klubova (Željko Širić, Stjepan Djedović, Nenad Pralija, Neven Šprajcer te dvoje dužnosnika RNK Splita), hrvatski nogomet pati i zbog stanja na tribinama.
Više...
 
Nezavisna Wikipedija hrvatska PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 20 Veljača 2012 19:29
U hrvatskoj inačici Wikipedije NDH je izraz stoljetnih težnji za samostalnošću, Ante Pavelić je književnik al pari Ivi Andriću, ustaški pokret ustvari nije bio ni rasistički ni totalitaran, Jasenovac je bio Raj na zemlji, a Maks Luburić ni u snu nije bio patološki ubojica. Želite li to sve ispraviti, nailazite na zabranu administratora.
 
Kad bi vas netko pitao koja je najkorisnija stvar na Internetu, velika je šansa da bi odgovor bio upravo Wikipedia. Hrvatske inačica te enciklopedije koja ovih dana slavi devet godina postojanja ipak nije samo blještavi spomenik slobodnom znanju i mogućnostima ljudske suradnje. Ona ima i mračniju stranu - prepuna je pseudoznanosti, izmišljotina i rasističkog revizionizma.
Više...
 
<< Početak < « 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 » > Kraj >>

Stranica 126 od 144