Vijesti
Dan mladosti – radosti, 24. svibnja 2014. (program) PDF Print E-mail
Tuesday, 20 May 2014 09:48

Dan mladosti – radosti jedinstvena je manifestacija koja se organizira pod geslom “U mladosti je radost – u radosti je mladost“. Ova manifestacija potiče druženje, međusobno zbližavanje i upoznavanje s kulturom koja se njeguje na ovim prostorima. Manifestacija se održava u etno selu Kumrovec, izuzetno lijepoj i jedinstvenoj baštini Hrvatskog Zagorja.

Read more...
 
Izjava predsjednika Udruge antifašista i antifašističkih boraca Split u povodu izjave braniteljskih udruga Splita kojom su se izjasnili da su antifašisti PDF Print E-mail
Monday, 19 May 2014 12:34

Raduje me i kao predsjednika Udruge antifašista Splita i kao čovjeka koji je uvjeren u civilizacijsku vrijednost antifašizma, čuti da su predstavnici udruga nastalih iz Domovinskog rata spremni prihvatiti antifašizam kao civilizacijsku vrijednost. Posebno me raduje čuti, a vjerujem i sve humanistički opredijeljene ljude, da su spremni pridružiti nam se na obilježavanju obljetnica antifašizma i odavanju pijeteta žrtvama fašizma. Mi antifašisti smo uvijek uz odavanje počasti antifašistima s jednakim pijetetom odavali i počast poginulim borcima Domovinskog rata - cvijeće smo polagali jednima i drugima. Mi uvijek i bez fige u džepu tvrdimo da je mladost koja je išla u NOR- 1941. imala iste ideale - borbu za slobodu - kao i mladost koja je išla u Domovinski rat - oba su bila oslobodilačka.

Read more...
 
Spomen na Bitku za ranjenike na Neretvi PDF Print E-mail
Wednesday, 14 May 2014 12:03

Održana je Svečana akademija povodom obilježavanja 71. obljetnice „Bitke za ranjenike na Neretvi“ 10. svibnja 2014.g., s početkom u 11,45 sati, u Jablanici. U ime udruga ABA i ZUABA SDŽ određene su delegacije koje su položile cvijeće kod centralnog Spomen obilježja, ispred Muzeja.

Podsjećamo, od postrojbi GŠ Hrvatske, u Bitci učestvovale su: 7. banijska i 9. dalmatinska divizija, plus 1. i 2. dalmatinska NO brigada, s ukupno 9.167 boraca. U drugim jedinicama NOV i POJ iz Hrvatske učestvovalo je još oko 2100 boraca. Hrvatska je, dakle, dala 46,70% boraca, od ukupnog broja (oko 24.000).

Read more...
 
Poziv na otvorenje izložbe o ZAVNOH-u PDF Print E-mail
Tuesday, 13 May 2014 17:04

Srpsko narodno vijeće, Documenta-Centar za suočavanje s prošlošću, Savez antifašističkih boraca i antifašista RH i Građanski odbor za ljudska prava Vas, u ime Antifašističke lige RH, pozivaju na otvorenje izložbe „ZAVNOH“ na Trgu bana Jelačića 19. maja s početkom u 10 sati. Okupit ćemo se u 10.00 desno od spomenika banu Jelačiću, blizu zgrade u kojoj se nalazi Klub književnika.

Obilježavanje 70. godišnjice Trećeg zasjedanja ZAVNOH-a fokusirano je na Deklaraciju o osnovnim pravima naroda i građana Demokratske Hrvatske, tj. dva članka iz te deklaracije koja ističu jednakost hrvatskog i srpskog naroda u Hrvatskoj, te jednakost u pravima muškaraca i žena.

Read more...
 
Prosvjed Antifašističke lige RH povodom splitskog »Dana pobjede nad antifašizmom« PDF Print E-mail
Monday, 12 May 2014 16:58

Savez antifašističkih boraca i antifašista RH, Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću, Srpsko narodno vijeće, Građanski odbor za ljudska prava i Židovska općina Zagreb u ime Antifašističke lige Republike Hrvatske, organiziraju konferenciju za novinare, u prostorijama Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH, na kojoj će se problematizirati prošlotjedna događanja u Splitu, kada je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar (SDP) sudjelovao na otvaranju spomen obilježja poginulim pripadnicima IX bojne HOS-a.

Read more...
 
<< Start < Prev 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 Next > End >>

Page 124 of 169