Vijesti
Nova vlada bitno ne mijenja odnos prema komemoriranju ustaštva PDF Ispis E-mail
Subota, 18 Veljača 2012 15:44
Vlada je u ovogodišnjem proračunu povećala sredstva za Spomen područje Jasenovac i obilježavanje antifašističke borbe sa 249.000 na 500.000 kuna, koliko se godinama izdvaja za komemoraciju na Bleiburgu, čiji je pokrovitelj Sabor.
 
Dok je Sabor pokrovitelj Bleiburga, u Hrvatskoj će postojati ustaštvo, napisao je historičar Daniel Ivin u otvorenom pismu predsjedniku Sabora Borisu Špremu, protestirajući zbog pokroviteljstva Sabora nad komemoracijom na poljani blizu spomenutog austrijskog mjesta, na kojoj je u borbi s partizanskim jedinicama poginulo tek dvadesetak ustaških vojnika koji se nisu htjeli predati.
Više...
 
Križarski borac pomoćni biskup Pozaić PDF Ispis E-mail
Srijeda, 15 Veljača 2012 17:43
Pojedini biskupi i niže rangirani svećenici koriste baš svaku priliku da ospu drvlje i kamenje na Narodnooslobodilačku borbu, a osobito na njene predvodnike – komuniste, osobito SKOJ-evce!
 
Posljednji povod za napad na NOP, od strane pomoćnog biskupa Pozaića jeste odluka ministra zdravlja dr. Ostojića o utvrđivanju početka života čovjeka. Koristeći svoj položaj, g. Pozaić je s oltara nastojao izvrijeđati cijelu Vladu RH, a dakako i SKOJ-evce, koji su mu, očito, osobito mrski.
Više...
 
Jakovina: Oprezno s Danom antifašizma PDF Ispis E-mail
Srijeda, 15 Veljača 2012 15:38
Ukidanjem tog praznika iščezlo bi iz javnosti barem 70 posto medijskih priloga o pozitivnim vrijednostima antifašizma, kaže Tvrtko Jakovina.
 
Dok Vlada razmišlja o tome da Dan antifašističke borbe ubuduće bude jedan od tri radna praznika, za obilježavanje tog dana ove godine namjerava izdvojiti nešto više novca. Naime, za obilježavanje Dana antifašizma kao i za Spomen područje Jasenovac ove godine Vlada planira utrošiti pola milijuna kuna, što je 255 tisuća kuna više nego...
 
 
Video intervju s predsjednikom SABA RH Ratkom Maričićem PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 13 Veljača 2012 14:20
Pogledajte video intervju s predsjednikom Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske Ratkom Maričićem o aktualnim temama poput pojavnih oblika fašizma, odnosu vlasti prema antifašizmu i antifašistima u Hrvatskoj i svijetu, mirovinama boraca Nanrodnooslobodilačkog rata, srušenim spomenicima, falsificiranju povijesti, ali i pitanjima vezanim za sam Savez poput strukture članstva, međunarodne suradnje i slično.
Više...
 
Položeni vijenci u spomen na pogibiju Bruna Valentija PDF Ispis E-mail
Subota, 11 Veljača 2012 15:32
Danas, 10. veljače 2012.godine, su članovi Udruge saveza boraca Poreštine sa zamjenicom gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo Nadiom Štifanić Dobrilović u znak sjećanja ispred spomen-obilježja u Červaru, na mjestu pogibije mladog borca Bruna Valentija, položili vijence.
 
Na obilježavanju 67-te obljetnice pogibije borca talijanske nacionalnosti, Bruna Valentija prisustvovao je predsjednik Zajednice Talijana Poreč, Graziano Musizza koji je naglasio da se uvijek moramo sjetiti onih kojih nema, a posebice čovjeka koji je svoj život u mladoj dobi dao za naš kraj.
Više...
 
<< Početak < « 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 » > Kraj >>

Stranica 123 od 140