Vijesti
Priopćenje povodom najava o rehabilitaciji ratnog zločinca Dragoljuba Draže Mihailovića PDF Ispis E-mail
Srijeda, 21 Ožujak 2012 20:45
Predsjedništvo Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista (ZUABA) Splitsko-dalmatinske županije (S-DŽ) na sjednici održanoj 20.03.2012. u povodu nakane Višeg suda u Beogradu o rehabilitaciji ratnog zločinca Dragoljuba Draže Mihailovića, komandanta četničkog pokreta u 2. svjetskom ratu, koji je nakon uhićenja, u srpnju osuđen na smrt i strijeljan 17.07.1946., zbog suradnje s okupatorima Jugoslavije: Nijemcima, Talijanima i drugima i s kontrarevolucionarnim snagama u borbi protiv NOVJ-e. Bio je pukovnik Kraljevske vojske i ministar obrane u izbjegličkoj jugoslavenskoj Vladi u Londonu.
Više...
 
Uoči komemorativnih skupova u podmosorju i Kamešnici PDF Ispis E-mail
Srijeda, 21 Ožujak 2012 20:40
Uoči komemorativnih skupova u povodu 68. obljetnice strašnog ratnog zločina nad nedužnim stanovništvom u selima i zaseocima podmosorja i Kamešnice, gdje je stradalo, u jednom i drugom području, oko 1700 žitelja svih uzrasta, a od naselja učinjena pustoš i sablast: 22.03. (Sitno Gornje), 26.03. Dolac Donji sa zaseocima i 28/29.03. u 10-tak sela ispod Kamešnice, 1944. godine.
Više...
 
Pokušaj rehabilitacije sadašnjosti PDF Ispis E-mail
Srijeda, 21 Ožujak 2012 12:15
Rehabilitacija Draže Mihailovića i uopšte četništva je logični sled svih dešavanja u koje je zapalo društvo u Srbiji još devedesetih godina.
 
Pod patronatom "komunističkih" birokrata u bivšoj Jugoslaviji, nacionalisticki intelektualci su izvršili idejnu pripremu za rehabilitaciju nacionalističke ideologije, a samim tim i četnistva u kome je nacionalistička politika za vreme Drugog svetskog rata doživela svoj vrhunac kroz zločine nad drugim narodima, kvislinškim odnosom prema okupatoru, pokušaju očuvanja monarhističke Jugoslavije i, nadasve, očuvanje kapitalističkog društvenog uređenja.
Više...
 
Nacistički sluga i ratni zločinac Draža Mihailović biće rehabilitovan! PDF Ispis E-mail
Utorak, 20 Ožujak 2012 13:02
Četnici u vladajućim strukturama se spremaju da i formalno-pravno ponize antifašističku borbu, pljunu u lice zaklanim hiljadama i operu zločinca Dražu Mihailovića. U petak 23. marta Srbija ce dostići nivo iz doba Nedića i nacističke okupacije. Laž i zvanično postaje istina. Antifašisti širom Srbije preduzeće akcije protiv ovakve bruke i sramote. Država je pro-fašistička ali ljudi nisu. Nema predaje!
 
Ovo ne sme proći. Antifašisti i antifašistkinje, ustanimo u odbranu dostojanstva žrtava fašizma i u slavu antifašističkih boraca Narodnooslobodilačkog pokreta!
Više...
 
Pismo zastupniku Duji Marasoviću PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 19 Ožujak 2012 22:40
Poštovani, nedavno ste objelodanili javnosti da, ako netko od građana ima potrebu, da Vam se može obratiti pismeno i da će te rado odgovoriti ili ga pozvati na razgovor, uz kavu.
 
Kada je tako, eto naš Duje, ja odlučih da napišem ovo pismo. Povod nije banalan, već Vaš kompleksni izričaj, na nedavnoj sjednici Sabora RH, u povodu izmjene Zakona o odgoju i obrazovanju, koji sadrži: „Što se mene tiče ravnatelj škole može biti Karl Marx. Djeca uče osakaćenu istinu… Novim generacijama treba omogućiti da saznaju, da su partizani napravili mnoge zločine. Tita proglasimo ratnim zločincem. Dalmacija je reintegrirana iz NDH u Hrvatsku i prije dolaska partizana. Prema tome, drug Tito nije vratio Dalmaciju pod hrvatsku jurisdikciju, nego su NDH i Pavelić…“
Više...
 
<< Početak < « 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 » > Kraj >>

Stranica 123 od 145