Vijesti
Izjava inicijative Ujedinjeni protiv fašizma PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 15 Travanj 2012 11:38
Unatoč dvadeset godina relativizacije fašističke prošlosti, proteklih nekoliko dana Zagreb se iznova potvrdio kao "nepokoreni grad". Ponovno je našao snage da kaže "ne" fašističkim idejama i njihovim nositeljima. Rekli smo ne ksenofobiji i rasnim teorijama, rekli smo ne političkom programu koje bi društvo uredilo po kriteriju prebrajanju krvnih zrnaca ili seksualne orijentacije. Ovdje se nalazimo jer vjerujemo u mogućnost društva koje neće počivati na teorijama rase gospodara i rase podanika, društvo u kojem sloboda jednih neće biti plaćena neslobodom drugih.
Više...
 
Obilježena 67. obljetnica osnivanja Narodne vlade Hrvatske PDF Ispis E-mail
Subota, 14 Travanj 2012 18:36
Polaganjem vijenaca danas su udruge antifašista Splita i Splitsko-dalmatinske županije, u nazočnosti predstavnika Vlade, Grada i Županije, obilježile 67. obljetnicu osnivanja i prve sjednice Narodne vlade Hrvatske koja je u Splitu održana 1945. godine na današnji dan. Prvo su na gradskom groblju Lovrinac položeni vijenci na grob narodnog heroja, Splićanina i ministra u prvoj Narodnoj vladi Hrvatske Vicka Krstulovića, a potom i na spomen ploču povijesne gradske vijećnice na Narodnom trgu, popularnoj Pjaci, u kojoj je sjednica bila održana.
Više...
 
Priopćenje UABA Split PDF Ispis E-mail
Petak, 13 Travanj 2012 19:45
1. Msgr. Juraj Jezerinac , tradicionalno, na Uskrsni ponedjeljak, u crkvi sv. Jure u Radošiću, Kaštelanska zagora održao je sv.misu za poginule hrvatske branitelje žrtve Kevine jame. U svojoj propovjedi, između ostalog istakao je: „Sjećanja na poginule ljude koji su stradali od partizanske ruke 1943. 1944. u Radošiću i okolici, rukovođeni avangardom radničkog i revolucionarnog pokreta KPJ“, da bi nadalje dao na znanje: „Želim zadržati častan spomen na vrijednosti ljudskog života i strašne zločine komunističkog režime.
Više...
 
Pokroviteljstvo nad Bleiburgom i krivi navod zasad ostaju PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 12 Travanj 2012 15:19
Predsjedništvo Sabora nije danas raspravljalo o ukidanju parlamentarnog pokroviteljstva nad komemoracijom u Bleiburgu. Uzet je kratki time-out do idućeg tjedna i nove sjednice Predsjedništva do kada bi se trebale obaviti dodatne konzultacije među strankama.
 
Danas su članovi Predsjedništva raspravljali o ukidanju ispravka netočnog navoda koji je uglavnom zloupotrebljava u saborskoj raspravi, no ni tu se nisu uspjeli dogovoriti s oporbom pa odluka nije donijeta.
Više...
 
Antifašisti pozvali na prosvjed protiv HČSP-ova skupa: Unose nemir među građane i nanose veliku sramotu demokratskoj Hrvatskoj PDF Ispis E-mail
Srijeda, 11 Travanj 2012 17:00
ZAGREB - Zajednica Udruga Antifašističkih boraca i antifašista Zagrebačke županije i Grada Zagreba najoštrije je danas osudila "okupljanje neofašista u Zagrebu koje organizira Hrvatska čista stranka prava (HČSP)" te pozvala građane da se javnim prosvjedom suprotstave "najavljenom profašističkom skupu".
 
Antifašisti Zagreba i Zagrebačke županije u priopćenju nakon danas održane Izborne skupštine prosvjeduju što u glavnom gradu Hrvatske skup organiziraju "oni koji veličaju tzv. NDH, kvislinšku tvorevinu koja je nanijela ljagu hrvatskom narodu".
Više...
 
<< Početak < « 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 » > Kraj >>

Stranica 122 od 147