Vijesti
Kad neće Marković, reagirali Šveđani: "Za dom spremni" je nacistički poklič PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 01 Ožujak 2012 22:18
Hrvatski navijači su tijekom utakmice sa Švedskom nekoliko puta ponovili uzvik "Za dom spremni", navodi švedski tabloid Aftonbladet u izvještaju s Maksimira.
 
Švedski novinari navode da su hrvatski navijači uzvikivali nacistički poklič te da je uzvik "Za dom spremni" jednak uzviku "Sieg Heil" u nacističkoj Njemačkoj.
 
"To je nešto što ne prihvaćamo. Protiv bilo kakvog smo oblika ksenofobije ili rasizma", rekao je Hans Hultman, glasnogovornik Švedskog nogometnog saveza.
Više...
 
Dopis udruge Margelov institut vezano za Bleiburg Hrvatskom saboru PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 01 Ožujak 2012 00:22
Kao udruga židovske nacionalne manjine smatramo i tražimo od Vas da Hrvatski sabor obustavi pokroviteljstvo nad obilježavanjem Bleiburga, mjesta na kojemu su se 1945. našle fašističko-ustaške vojne postrojbe Pavelićeve NDH u svojem povlačenju pred antifašističkim osloboditeljima. Naglašavamo da su se među tim vojnicima nalazilo mnogo ustaških ratnih zločinaca, čak i stražara jasenovačkog logora. Slijedom toga smatramo da iz više razloga ne postoje zakonske i ustavne osnove kojim bi Sabor Republike Hrvatske bio pokrovitelj ove manifestacije:
Više...
 
Ukradeni ostaci brončane biste s partizanskog spomenika PDF Ispis E-mail
Srijeda, 29 Veljača 2012 21:14
Gotovo 20 godina ostaci brončane figure, teški oko 80 kilograma, nalazili su se ispred stare kuće u ograđenom dvorištu i nikom dosad nije palo na pamet ukrasti ih - rekao je Sukošanac, Krasimir Pavić
 
Nepoznati vandali ukrali su ostatke brončane biste ispred stare kuće 46-godišnjeg Krasimira Pavića u Sukošanu tijekom noći sa subote na nedjelju, a šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.
Više...
 
Antifašisti strepe od rušenja spomenika u Galovcu PDF Ispis E-mail
Utorak, 28 Veljača 2012 18:17
Rušenje pet stabala i loženje okinutih i trulih grana u ograđenom prostoru uokolo spomenika palim borcima i žrtvama fašističkog terora u Drugom svjetskom ratu u Galovcu nije toliko podiglo dim koliko je dobrano uskovitlalo prašinu u ovoj ravnokotarskoj općini.
 
- Svim mještanima Galovca, svim antifašistima iz Zadra, Zadarske županije i Republike Hrvatske koji me učestalo zovu, upozoravaju i traže objašnjenja u svezi spomenika, s punom odgovornošću tvrdim kako Općinsko vijeće uopće nije raspravljalo o spomeniku, pa tako i o mogućem rušenju ili uređenju spomen područja, govori Petar Pešo Burčul, predsjednik Općinskog vijeća Općine Galovac i predsjednik ovdašnjeg HSS-a.
Više...
 
Ksenofobnim tekstom na webu upitali “kako se riješiti Cigana” PDF Ispis E-mail
Utorak, 28 Veljača 2012 12:14
Valjda revoltirani nedavnom provalom koju su doživjeli, članovi Hrvatskog planinarskog društva Martinšćak, odnosno autori njihove službene web stranice na skandalozan su i neprihvatljiv način, u članku punog mržnje i ksenofobije izvijestili o ovom događaju za kojeg su okrivili cijelu romsku zajednicu uz pitanje “zna li netko kako se mogu riješiti Cigana”.
 
U tekstu kojeg prenosimo u cijelosti, navode bez čega su sve u provali ostali, dok neimenovani autor u tekstu punom pravopisnih grešaka navodi i “recepte” za rješavanje problema kao da su ljudi nekakva pošast.
Više...
 
<< Početak < « 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 » > Kraj >>

Stranica 121 od 140