Vijesti
SABA traži od Vlade financiranje iz proračuna Ministarstva branitelja PDF Ispis E-mail
Subota, 25 Veljača 2012 09:56
Predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Ratko Maričić razočaran je što nije prihvaćen zahtjev za financiranje Saveza iz proračuna, u kojem je za različite veteranske udruge proizašle iz Domovinskog rata ove godine osigurano 16,3 milijuna kuna
 
Iako Ministarstvo branitelja u svojem proračunu osigurava sredstva za brojne udruge proizašle iz nedavnog rata, proračunom za ovu godinu nije uzelo u obzir zahtjev za financiranje Saveza antifašističkih boraca i antifašista (SABA), ističe za “Novosti” predsjednik SABA Ratko Maričić.
Više...
 
Razmnožavanje tuđmanoida PDF Ispis E-mail
Petak, 24 Veljača 2012 18:52
Čitava dvadesetogodišnja povijest hrvatske države stane – neka mi nitko ne zamjeri – u jednu rečenicu. Sve strateške odluke u njoj donio je HDZ, što bi SDP najprije odbio, napuštao parlament, bombardirao amandmanima itd., ali sve to ne bi dugo trajalo i HDZ je sa sigurnošću mogao računati da će na kraju dobiti podršku najveće opozicijske stranke. Istinabog, nije mu to bilo baš jako važno, pogotovo ranih devedesetih, dok je bio u naponu snage, ali znao je da bez te potpore spomenute strateške odluke ne bi imale puni legitimitet. I tako je u toj ne baš srdačnoj, ali uvijek prisutnoj kooperaciji s glavnom opozicijskom strankom, provedeno sve najvažnije od čega se sastoje dva desetljeća hrvatske neovisnosti. Odcjepljenje od Jugoslavije, vođenje rata (koji je u osnovi bio obrambeni, ali s unaprijed ugrađenom komponentom “obrambene agresije protiv srpstva”, kako je nekoliko godina prije objavio Tuđman u “Bespućima”), privatizacija s famoznih dvjesto obitelji, uvođenje sirovog, neoliberalnog modela kapitalizma…
Više...
 
Antifašista ubijen u Samari: Prijatelji i porodica trebaju Vašu podršku! PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 23 Veljača 2012 13:41
Devetog februara 2012. godine, u 6.30h u blizini FIANA (Instituta fizike), domar je našao telo Nikite Kalina, rođenog 1991. godine. U 8.00h je stigla policija, a konačno u 11.00h su kontaktirali majku ubijenog. Prema rečima majke, Nikita je uboden 61 put. Pored toga, rebra su mu polomljena na više mesta, a uočeno je i više povreda na glavi. Ništa nije ukradeno.
 
Osumnjičeni za ovo ubistvo je trenutno u pritvoru, a Nikitina krv je nađena na odeći osumnjičenog. Očigledno je da je Nikitu napala grupa ljudi. Policija je takođe (nezvanično) rekla majci ubijenog da osumnjičeni pripada neonacističkom pokretu, i da odbija da kaže imena drugih učesnika u zločinu. Uprkos brutalnom ubistvu, u istrazi još nije ispitana Nikitina majka ili prijatelji, kao ni prijatelj koji je posljednji vidio Nikitu živog. Na osnovu ovoga možemo pretpostaviti da vlasti pokušava da zataškai ovaj zločin, kao što se to već odavno radi u Rusiji.
Više...
 
Zahtjev za povlačenje pokroviteljstva nad neoustaškom manifestacijom na Bleiburškom polju PDF Ispis E-mail
Srijeda, 22 Veljača 2012 08:08
Već više od decenije Hrvatski sabor je pokrovitelj okupljanja na Bleiburškom polju koje bi trebalo biti ''spomen na hrvatske žrtve za slobodu i nezavisnost'' kako to navodi Zakon o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Republici Hrvatskoj. Notorna činjenica je da se okupljanje za ovaj spomen od samog početka pretvorilo u okupljanje ustaša, njihovih potomaka i istomišljenika kako bi slavili propalu NDH i slali poruke mržnje na račun Narodnooslobodilačke vojske koja ih je na tom mjestu zarobila.
Više...
 
Pavelićeva kći dobila kuću, ali ne i Židovi PDF Ispis E-mail
Srijeda, 22 Veljača 2012 08:07
Židovska općina Zagreb (ŽOZ) iznimno je nezadovoljna tempom povrata oduzete imovine toj vjerskoj zajednici, ali i fizičkim osobama koje toliko dugo čekaju da njihovi zahtjevi budu pozitivno riješeni da je to predsjednika ŽOZ-a Ognjena Krausa nagnalo na zaključak da odugovlačenje nije slučajno.
 
- Procesi traju godinama, tužbe pa žalbe i tako dalje. Ono što mogu zaključiti je da se čeka da ljudi umru pa da se ne treba ništa vratiti, kazao je Kraus na konferenciji za novinare u utorak.
Više...
 
<< Početak < « 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 » > Kraj >>

Stranica 120 od 139