Vijesti
JAVNA TRIBINA FOČANSKI PROPISI - TEMELJI PRAVNE DRŽAVE PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 18 Veljača 2019 21:54

U četvrtak 14. veljače 2019. godine održana je u prostorijama SABA RH Javna tribina na temu povodom 77.obljetnice donošenja čuvenih Fočanskih propisa.

Fočanski propisi nastali su u vrijeme boravka Vrhovnog štaba NOVJ i POJ u Foči od 20. siječnja do 10.svibnja 1942. Povlačenje partizanskih snaga iz Zapadne Srbije, poslije pada Užičke republike u Prvoj neprijateljskoj ofenzivi, Vrhovni štab je donio odluku o formiranju Prve proleterske NOU brigade u mjestu Rudo 21. prosinca 1941.godine. Kako se nastavilo opkoljavanje partizanskih snaga od strane jakih okupatorskih i kvislinških snaga, borci Prve proleterske brigade izveli su u siječnju čuveni legendarni Igmanski marš , štiteći glavninu oko Vrhovnog štaba NOV i POJ.

Uvodničari na Tribini bili su: prof. dr. Ivo Josipović, prof. dr. Ivo Goldstein i prof. dr. Goran Hutinec.

Više...
 
IZJAVA PREDSJEDNIKA EUROPSKOG PARLAMENTA IZRAVNI JE NAPAD NA ANTIFAŠIZAM PDF Ispis E-mail
Petak, 15 Veljača 2019 22:14

Članice Koordinacije zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista Dalmacije s ogorčenjem odbacuju i najoštrije osuđuju izjavu predsjednika Europskog parlamenta Antonia Taiania o talijanskoj Istri i talijanskoj Dalmaciji.

Više...
 
OBRANITI SVOJ IDENTITET I SVOJE DOSTOJANSTVO PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 14 Veljača 2019 20:50

Savez antifašista Istarske županije s ogorčenjem i indignacijom odbacuje i najoštrije osuđuje izjavu predsjednika Europskog parlamenta Antonia Taiania.

Svakom razumnom je jasno, da je gospodin Taiani to izgovorio s ciljem da se dopadne dijelu talijanske javnosti, a na tragu je permanentnog stajališta revanšističko neofašističke revizionističke politike dijela strukture talijanskog društva, koja politika se ponavlja iz godine u godinu već punih 78 proteklih godina i uvijek se nađe neki "Taiani" sa istom pričom.

Više...
 
DANI ANTIFAŠIZMA U OPATIJI PDF Ispis E-mail
Utorak, 12 Veljača 2019 18:30

Više...
 
JUBILEJ OSJEČKE UDARNE BRIGADE PDF Ispis E-mail
Utorak, 12 Veljača 2019 18:20

Ruski bataljon Osjecke NOUBUkrajinac Igor Moroz, sin pokojnog veterana ruske čete Osječke brigade Anatolija Moroza, poslao nam je na ruskom i ukrajinskom jeziku opsežan tekst koji je napisao za tamošnje Wikipedie, sugerirajući nam da pratitelje naše web stranice podsjetimo na 75. obljetnicu formiranja te ratne jedinice NOV Hrvatske.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 128