Vijesti
Kukunjevac PDF Print E-mail
Monday, 19 October 2020 07:27

SJEČANJE NA ŽRTVE USTAŠKOG TERORA

Pred obnovljenim spomenikom s imenima žrtava položeni vijenci i zapaljene svijeće izaslanstava UABA Pakrac – Lipik, VSNM Grada Lipika i Mjesnog odbora Kukunjevac i održan pomen za stradale mještane i kozaračke izbjeglice ubijene u ustaškom masakru 11. listopada 1942. godine

opširnije...
 
Da se ne zaboravi PDF Print E-mail
Monday, 19 October 2020 07:24

Zadarski partizanski odred

Hrvatski javni prostor dnevno je opterećen nizom aktualnih događanja među kojima posebno mjesto zauzimaju problemi vezani uz pandemiju virusa Corona i razne afere koje se nižu kao vagoni na lokomotivi. U tom moru informacija i dezinformacija na koje je usmjerena pažnja, sve više se iz medijske i političke pozornosti gube druge mnogo važnije teme, poput gospodarskih i koje na drugi način opterećuju građane. Jedna od tema koja se potpuno izgubila iz pozornosti šire javnosti je svakako i ona koja bi trebala podsjećati na slavnu prošlost Narodnooslobodilačke borbe, točnije na ulogu partizanskih boraca i stanovništva u slomu fašizma u Drugom svjetskom ratu i oslobađanju Hrvatske zemlje.

opširnije...
 
LJUBOMIR MRAKOVČIĆ PDF Print E-mail
Friday, 16 October 2020 21:30

Posjet djeliću povijesti opatijskog zaleđa

Ljubo*) je bio mamin bratučed – sin mamine tete Erneste. Sjećam ga se kad sam kao klinac sa mamom išao u Mošćenice (ili Dragu), pa bi ponekad i Ljubo bio u obiteljskom krugu. Ali rijetko: najprije je odsustvovao zbog studijskih obaveza, a kasnije zbog rodoljubnih.

opširnije...
 
Politics and justice against historical truth PDF Print E-mail
Friday, 16 October 2020 21:27

With large concern the FIR observes in different European countries, how political forces supported by courts place themselves against the historical facts, if it concerns to denounce anti-fascists or rehabilitate collaborators.

opširnije...
 
SAVEZ ANTIFAŠISTIČKIH BORACA I ANTIFAŠISTA REPUBLIKE HRVATSKE OBILJEŽIO PROSLAVU DANA PRVOG OSLOBOĐENJA DREŽNICE 10.10.1941. – 10.10.2020. PDF Print E-mail
Friday, 16 October 2020 21:22

Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske (SABA RH), na poziv Antifašista Drežnice i predsjednika Laze Tomića, uz nazočnost izaslanika potpredsjednika SABA RH Vladimira Augustiča sudjelovao je na obilježavanju prvog oslobođenja Drežnice 1941, koja je održana u Spomen parku u centru Drežnice, u subotu, 10. listopada 2020.g.

opširnije...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 175