Reagiranja
Reagiranja PDF Print E-mailZAJEDNICA UDRUGA ANTIFAŠISTIČKIH BORACA I ANTIFAŠISTA
SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE
21000 Split, Ban Mladenova 9
OIB: 73908524711e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ,tel/fax: (021)395-018
Žiro račun:HR612330003-1100353316 ,Splitska banka d.d.

 

Split, 2. lipnja 2016.g.

U R E D N I Š T V U

Slobodna Dalmacija je, u rubrici „S mora i kraja“, na stranici 11, od 29.05.2016. donijela vijest da je u župi Zavojane održana sveta misa u povodu obilježavanja 73. obljetnice mučke smrti fra Karla Čuluma, od ruku mjesnih komunista u župnoj kući, pod okriljem noći, 25/26. svibnja 1943.

Koncelebriranu misu je predvodio mjesni župnik fra Marko Bitanga s osmoricom svećenika iz više gravitirajućih župa. Obzirom da fra Marko Bitanga godinama ponavlja jednu te istu neistinitu priču prepunu mržnje i zova za klevetanjem, nameće se potreba, u ime povijesne istine, da reagiramo.

Read more...
 
TKO JE „RUŠIO“ I „SRUŠIO“ KOMUNIZAM??? PDF Print E-mail

"Dana 24.07.2009. godine, napisao sam sadržaj nadnaslovnog okvira, a 27.07.2009.godine iz
Osijeka, poštanski broj 31103, upućena mi je knjiga, s meni iznenađujućom posvetom koja glasi:
“Cijenjenom gospodinu Nikoli Vickoviću, vizionaru boljeg i pravednijeg svijeta, hrabrom borcu za
plemenite ideale i neotuđiva ljudska prava“!

Kome pravo, kome krivo, to je napisano! Je li potpisnik ove posvete na svojoj knjizi pogriješio?
Računam da je razmišljao što će napisati.

Ja nastojim paziti što pišem. A od danas 08.08.2009.godine, devedeset i drugi je
rođendan moga Mirka Miloševića, ovo postaje i ostaje sadržaj u ovom okviru.

Zašto bi nakon protoka više od 20 godina, bilo tko izvan i u okviru Hrvatske meni govorio: „Hrvatskoj bi trebao higijenski minimum, da se riješi Franje Tuđmana i Hrvatske Demokratske Zajednice!“ Kad ja to znam od momenta kad sam prvi put vidio i čuo Franju Tuđmana i od dana osnivanja Hrvatske Demokratske Zajednice.

Žao mi je! Ima broj onih kojima je još nejasno?"

NIKOLA VICKOVIĆ – SAMO TRAŽIM ISTOMIŠLJENIKE! JAVITE SE, MOLIM!!

 

Read more...
 
Reagiranje Društva Tito Dubrovnik: KAD ZAGUSTI KARAMARKO VADI TITA IZ RUKAVA PDF Print E-mail

Svoje stavove o Titu, Tomislav Karamarko najčešće „poklanja“ hrvatskoj javnosti kada joj želi skrenuti pozornost s tema koje se svakodnevno javljaju na ovim našim prostorima, sada i zbog svoje moguće upletenosti u aferu INA-MOL

Na svojoj sjednici održanoj 16. svibnja 2016. godine Predsjedništvo Društva „Josip Broz Tito“ Dubrovnik je raspravljalo i o najnovijim neprihvatljivim izjavama o Josipu Brozu Titu, između ostalih, i prvog potpredsjednika Vlade RH Tomislava Karamarka. Rečeno je da svoje stavove o Titu, Tomislav Karamarko najčešće „poklanja“ hrvatskoj javnosti kada joj želi skrenuti pozornost sa drugih tema koje se svakodnevno javljaju na ovim našim prostorima, sada i zbog svoje moguće upletenosti u aferu INA-MOL. Umjesto da se bavi poslovima kojima bi se trebao baviti na svojoj odgovornoj funkciji, kako bi Vlada RH konačno proradila bez unutarnjih sukoba, ili da nas on i drugi političari manje „uveseljavaju“ glavnim ulogama u raznim kriminalnim aferama, i sada kad je gusto, Karamarko vadi iz rukava Tita i komuniste, stalno otkrivajući njihove nove „nevine žrtve“, a mijenjao bi i nazive ulica i trgova, začinjavajući sve to izjavama o nekom svom antifašizmu.

 

Read more...
 
Na djelu je poništavanje povijesnih činjenica PDF Print E-mail

Na sjednici, što je održana 15. ožujka 2016. članovi Predsjedništva SABA RH upozorili su na probleme uzleta fašistoidnih pokušaja revizije povijesti, širenja netrpeljivosti i netolerancije prema drugima i različitima u ozračju uspostave nove vlasti. Na takve pokušaje SABA RH je već u tri navrata reagirala pripćenjima upozoravajući na izbor ministara branitelja i kulture i uopće pokušaja prekrajanja i poništavanja povijesnih činjenica. Predsjedništvo se zalaže da se u takvim okolnostima okupe sve antifašističke snage u Hrvatskoj na platformi obrane od fašizacije društva i prekrajanja povijesti, uz djelotvornu i aktualnu obranu antifašizma u temeljnim antifašističkim udrugama. SABA RH mora se dosljedno uključiti u kritičku raspravu o prijedlogu Kurikuluma za osnovne škole i gimnazije što se odnose na sadržaj povijesti.

Read more...
 
Sjećanja i spomenička baština PDF Print E-mail

Nakon što je Slobodna Dalmacija 16.3.2016.g. objavila vijest da je na Vukovarskom groblju oštećen spomenik Velimira Đereka Sokola, imotskog junaka obrane Vukovara, Zajednica udruga ABA Splitsko-dalmatinske županije ne može, a da ne digne svoj glas protiv takovog vandalizma i barbarizma koji za cilj ima zatiranje vrijednosti iz Domovinskog rata koje čine temelj pobjede naroda za slobodu zemlje i u njoj svakog doma.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 9 of 19