Reagiranja
Zamolba za očitovanje Min. uprave PDF Print E-mail

Zagreb,

12. srpnja 2016.

MINISTARSTVO UPRAVE

n/p dr.sc. Dubravka Jurlina Alibegović, ministrica


Maksimirska 63

10000 Zagreb

Broj:

01-148-16


Poštovana ministrice,


Poznato Vam je da su tijekom proteklih dana članovi Autohtone-Hrvatske stranka prava zaposjeli prostor oko spomenika ustanku naroda Like u Srbu radi sprječavanja antifašista da 27. srpnja obilježe godišnjicu ustanka.

 

Budući da se radi o političkoj stranci koja u svom programu, a još više u konkretnim akcijama, ima za cilj rušenje ustavnog poretka Republike Hrvatske stvaranjem i poticanjem incidenata, te širenje mržnje među građanima, molimo Vas da temeljem Zakona o političkim strankama, poduzmete primjerene mjere za zabranu te proustaške stranke.

S poštovanjem,

Predsjednik

Franjo Habulin

 
Reagiranja PDF Print E-mail

Ministre pravosuđa, hoćete li konačno odgovoriti: Da li će se u ovoj zemlji poštivati Ustav Republike Hrvatske, ili ćemo svi složno sa Thompsonom morati zapjevati onu njegovu


                         „SJAJNA ZVIJEZDO IZNAD METKOVIĆA

                            POZDRAVI NAM ANTU PAVELIĆA“

Read more...
 
NEKA NAM JE SRETAN ROĐENDAN NIKOLE TESLE!!! PDF Print E-mail

Kome pravo, kome krivo, ponoviti ću riječi moje majke izrečene prije puno godina, bio sam u desetoj, kad je mama rekla:

„Sinko moj, u vrjeme kad smo curovale moja sestra Ljuba i stričeva kći Ane, mnogi su govorili da od njih dvije visoke i lijepe, zgodnije dvije ne dolaze pod naš Zvonik. I ja sam to znala, ali sam uvijek u sebi mislila, da bolja, poštenija i Bogu vjernija od mene ne dolazi pod taj Zvonik“!

Do kraja mamina života znao sam da je tako, ali sada znam da jučer 15.08.2010.godine blizu tog zvonika, pošteniji i časniji nije bio, a koji se nije molio niti misu i prodiku (propovid – napovid) slušao. 

Da malo podsjetim. Vjerujem ja u boga Ra, kao boga Sunca cijelog svijeta, a ne samo egipatskog, ali i u Nikolu Teslu i njegovu električnu energiju, koji je s tim u vezi u starogradskoj vijećnici 24.svibnja 1892.godine, Gradskoj općini predlagao izgradnju centrale izmjenične struje i među ostalim rekao i ovako:

 

„Smatram svojom dužnošću da, kao rođeni sin svoj zemlje, pomognem gradu Zagrebu u svakom pogledu, savjetom i činom“!

Read more...
 
Reagiranja PDF Print E-mail

Dana 10.6.2016.g. tjednik "7 Dnevno", u broju 132,na stranicama "Pisma čitatelja, reagiranja i polemike..." objavljeno je: "Razotkrivanje lažne komunističke povijesti" i "U šumi Brezovici 22. lipnja 1941. nikakav partizanski odred nije osnovan!",autora: Ivica Karamatić, književnik i publicista.

Read more...
 
Reagiranja - Heroji Sutjeske PDF Print E-mail

Drugarice i drugovi,

Prije 73 godine na ovim područjima Titovi partizani vodili su bitke, ne samo za svoju budućnost, nego i za budućnost naraštaja koji dolaze.

Heroji Sutjeske nisu vodili računa tko je Srbin, Hrvat, Musliman, Crnogorac, tko je šumadinac, hercegovac ili dalmatinac  jer su bili antifašisti, u borbi protiv nacifašista, svih boja i nacija.

 

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 8 of 19