Reagiranja
Reagiranja PDF Ispis E-mail

Ministre pravosuđa, hoćete li konačno odgovoriti: Da li će se u ovoj zemlji poštivati Ustav Republike Hrvatske, ili ćemo svi složno sa Thompsonom morati zapjevati onu njegovu


                         „SJAJNA ZVIJEZDO IZNAD METKOVIĆA

                            POZDRAVI NAM ANTU PAVELIĆA“

Više...
 
NEKA NAM JE SRETAN ROĐENDAN NIKOLE TESLE!!! PDF Ispis E-mail

Kome pravo, kome krivo, ponoviti ću riječi moje majke izrečene prije puno godina, bio sam u desetoj, kad je mama rekla:

„Sinko moj, u vrjeme kad smo curovale moja sestra Ljuba i stričeva kći Ane, mnogi su govorili da od njih dvije visoke i lijepe, zgodnije dvije ne dolaze pod naš Zvonik. I ja sam to znala, ali sam uvijek u sebi mislila, da bolja, poštenija i Bogu vjernija od mene ne dolazi pod taj Zvonik“!

Do kraja mamina života znao sam da je tako, ali sada znam da jučer 15.08.2010.godine blizu tog zvonika, pošteniji i časniji nije bio, a koji se nije molio niti misu i prodiku (propovid – napovid) slušao. 

Da malo podsjetim. Vjerujem ja u boga Ra, kao boga Sunca cijelog svijeta, a ne samo egipatskog, ali i u Nikolu Teslu i njegovu električnu energiju, koji je s tim u vezi u starogradskoj vijećnici 24.svibnja 1892.godine, Gradskoj općini predlagao izgradnju centrale izmjenične struje i među ostalim rekao i ovako:

 

„Smatram svojom dužnošću da, kao rođeni sin svoj zemlje, pomognem gradu Zagrebu u svakom pogledu, savjetom i činom“!

Više...
 
Reagiranja PDF Ispis E-mail

Dana 10.6.2016.g. tjednik "7 Dnevno", u broju 132,na stranicama "Pisma čitatelja, reagiranja i polemike..." objavljeno je: "Razotkrivanje lažne komunističke povijesti" i "U šumi Brezovici 22. lipnja 1941. nikakav partizanski odred nije osnovan!",autora: Ivica Karamatić, književnik i publicista.

Više...
 
Reagiranja - Heroji Sutjeske PDF Ispis E-mail

Drugarice i drugovi,

Prije 73 godine na ovim područjima Titovi partizani vodili su bitke, ne samo za svoju budućnost, nego i za budućnost naraštaja koji dolaze.

Heroji Sutjeske nisu vodili računa tko je Srbin, Hrvat, Musliman, Crnogorac, tko je šumadinac, hercegovac ili dalmatinac  jer su bili antifašisti, u borbi protiv nacifašista, svih boja i nacija.

 

Više...
 
Reagiranja PDF Ispis E-mailZAJEDNICA UDRUGA ANTIFAŠISTIČKIH BORACA I ANTIFAŠISTA
SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE
21000 Split, Ban Mladenova 9
OIB: 73908524711e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ,tel/fax: (021)395-018
Žiro račun:HR612330003-1100353316 ,Splitska banka d.d.

 

Split, 2. lipnja 2016.g.

U R E D N I Š T V U

Slobodna Dalmacija je, u rubrici „S mora i kraja“, na stranici 11, od 29.05.2016. donijela vijest da je u župi Zavojane održana sveta misa u povodu obilježavanja 73. obljetnice mučke smrti fra Karla Čuluma, od ruku mjesnih komunista u župnoj kući, pod okriljem noći, 25/26. svibnja 1943.

Koncelebriranu misu je predvodio mjesni župnik fra Marko Bitanga s osmoricom svećenika iz više gravitirajućih župa. Obzirom da fra Marko Bitanga godinama ponavlja jednu te istu neistinitu priču prepunu mržnje i zova za klevetanjem, nameće se potreba, u ime povijesne istine, da reagiramo.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 18