Iz medija
Slobodarski duh Šibenika: Tomislav Erak je zbog grafita interniran u Dachau i Buchenwald, zbog tuluma izletio iz Partije PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 06 Srpanj 2015 17:52

Jesu li grafiti umjetnost ili vandalizam? Oslikavanje ili ispisivanje parola na pročeljima mnogi smatraju dijelom urbanog identiteta grada, ali istovremeno se mnogi se kunu da se radi uništavanju imovine, djelovanju koje k tome još ohrabruje adolescente na devijantno ponašanje. Iako pravi ulični umjetnici ne žele da ih se trpa u isti koš sa onima koji po zidovima ispisuju političke, navijačke poruke ili kakve druge besmislice, i jedne i druge za slučaj da ih uhvate čeka prekršajna, moguće i kaznena prijava ako je fasada znatnije oštećena ili ako ispisana poruka poziva na mržnju. Jedan 15-godišnjak je, međutim, zbog pisanja po zidovima u Šibeniku osuđen na osam godina zatvora!

Više...
 
Sinj: Svečano obilježen Dan pobjede nad fašizmom PDF Ispis E-mail
Utorak, 12 Svibanj 2015 18:59

Svečanom akademijom u Gradskom kinu u Sinju danas je obilježen Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe. Akademiji je prethodilo polaganje vijenaca kod Spomenika poginulim braniteljima iz Domovinskog rata i Spomen kosturnice poginulim antifašističkim borcima i žrtvama fašističkog terora u parku Đardin.

Više...
 
Hrvatska zazire od svog antifašizma PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 11 Svibanj 2015 17:18

I dok se na najvišim džavnim razinama antifašizam protkolarno uvažava, iskazivanje antifašizma naizlazi na zaziranje.

Više...
 
Okrugli stol u povodu 70. obljetnice oslobođenja Rijeke PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 04 Svibanj 2015 12:01

U Gradskoj vijećnici održan je okrugli stol povodom 70. obljetnice oslobođenja Rijeke u Drugome svjetskom ratu i pobjede nad fašizmom u sklopu kojeg su se brojni eminentni izlagači sa znanstvenog i stručnog stajališta osvrnuli na povijesne i suvremene događaje.

Više...
 
Vlak sjećanja za Auschwitz 2014. PDF Ispis E-mail
Utorak, 15 Travanj 2014 15:53

UABA Opatija i gospodin Oleg Mandić organizirali su sudjelovanje Hrvatske u projektu "Treno della memoria 2014.", a UABA otoka Krka organizirala je sudjelovanje krčkih srednjoškolaca i sponzorirala troškove njihovog putovanja.

Hrvatska je delegacija, iako brojem mala, dala važan doprinos obilježavanju sjećanja na žrtve Auschwitza. Osamnaeest se njezinih članova nije stopilo sa sedamsto ostalih sudionika, uglavnom Talijana i Francuza, već su ravnopravno sudjelovali u cijelom projektu.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 50