Iz medija
Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 05 Studeni 2015 18:57

Zagreb, Trg žrtava fašizma, 9. studenoga 2015, 19 sati. Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma i 77. obljetnica Kristalne noći obilježit će se u Zagrrebu, na Trgu žrtava fašizma, 9. studenoga u 19 sati, uz prigodan kulturno-umjetnički program.

Više...
 
Poziv na skup o Europskom projektu, 5.11.2015., s početkom u 10 sati; Pavla Hatza 16, prizemno PDF Ispis E-mail
Srijeda, 04 Studeni 2015 22:01

 

Poštovani, sa zadovoljstvom šaljemo ovaj službeni poziv svim sudionicima skupa o europskom projektu (kao i svima zainteresiranim) kolegicama i kolegama. Uz poziv prilažemo i raspored rada skupa. Poziv šaljemo i u privitku i u tekstu samog ovog pisma.

Više...
 
Slobodarski duh Šibenika: Tomislav Erak je zbog grafita interniran u Dachau i Buchenwald, zbog tuluma izletio iz Partije PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 06 Srpanj 2015 17:52

Jesu li grafiti umjetnost ili vandalizam? Oslikavanje ili ispisivanje parola na pročeljima mnogi smatraju dijelom urbanog identiteta grada, ali istovremeno se mnogi se kunu da se radi uništavanju imovine, djelovanju koje k tome još ohrabruje adolescente na devijantno ponašanje. Iako pravi ulični umjetnici ne žele da ih se trpa u isti koš sa onima koji po zidovima ispisuju političke, navijačke poruke ili kakve druge besmislice, i jedne i druge za slučaj da ih uhvate čeka prekršajna, moguće i kaznena prijava ako je fasada znatnije oštećena ili ako ispisana poruka poziva na mržnju. Jedan 15-godišnjak je, međutim, zbog pisanja po zidovima u Šibeniku osuđen na osam godina zatvora!

Više...
 
Sinj: Svečano obilježen Dan pobjede nad fašizmom PDF Ispis E-mail
Utorak, 12 Svibanj 2015 18:59

Svečanom akademijom u Gradskom kinu u Sinju danas je obilježen Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe. Akademiji je prethodilo polaganje vijenaca kod Spomenika poginulim braniteljima iz Domovinskog rata i Spomen kosturnice poginulim antifašističkim borcima i žrtvama fašističkog terora u parku Đardin.

Više...
 
Hrvatska zazire od svog antifašizma PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 11 Svibanj 2015 17:18

I dok se na najvišim džavnim razinama antifašizam protkolarno uvažava, iskazivanje antifašizma naizlazi na zaziranje.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 49