Novosti
Odana počast žrtvama režima NDH u Glini PDF Print E-mail

Predstavnici Srpskog narodnog vijeća (SNV) u ponedjeljak, 29. srpnja 2019. su u Glini odali počast srpskim žrtvama koje su ustaše na taj dan 1941. ubili u tadašnjoj pravoslavnoj crkvi Rođenja presvete Bogorodice u Glini, koja je potom spaljena i srušena

Read more...
 
Obilježena je obljetnica prve oružane akcije banijskih partizana i obljetnica grabovačke tragedije PDF Print E-mail

U Grabovcu Banskom obilježena je 78.obljetnica prve oružane akcije banijskih partizana i 78.obljetnica grabovačke tragedije. Pod pokroviteljstvom Grada Petrinje i Sisačko-moslavačke županije, obilježavanje su organizirali Udruga antifašističkih boraca i antifašista Petrinje, Sisačko-moslavačke županije i Republike Hrvatske u suradnji sa Srpskim narodnim vijećem.

Read more...
 
U Srbu obilježen Dan ustanka naroda Hrvatske PDF Print E-mail

U Srbu je u subotu, 27. srpnja 2019. obilježen Dan ustanka naroda Hrvatske, manifestacija kojoj su bili nazočni oko tisuću sudionika.

Read more...
 
Žrtvama ustaškog režima PDF Print E-mail

Antifašistička liga Hrvatske podnijela je zahtjev da se izmjeni Zaključak o podizanju spomenika žrtvama Holokausta u Zagrebu te da na postamentu spomenika u posveti umjesto "žrtvama Holokausta" stoji "žrtvama ustaškog režima", priopćeno je u ponedjeljak iz Lige.

Read more...
 
Vremepolov : PARTIZANSKA ŽITNA OFENZIVA PDF Print E-mail

Slavonska žetva 1944. godine bila je velika vojno-ekonomska operacija prožeta entuzijazmom naroda i boraca. Nakon borbi za zaštitu žetve, svojim su akcijama slavonski partizani omogućili prebacivanje velikih količina žita na desnu obalu Save

Read more...
 
<< Start < Prev 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Next > End >>

Page 15 of 151