Novosti
Proglašeni rezultati Natječaja Antifašizam danas PDF Print E-mail

Udruga antifašističkih boraca i antifašista grada Zadra objavila je 6. lipnja 2015. rezultate Javnog natječaja. Tom prigodom se u uredu UABA-e nazočnim obratio Miljenko Letinić, predsjednik Udruge i proglasio pobjednike!

Read more...
 
HRVATSKA DOMOVINSKA VOJSKA KRIVOTVORENJE JE IMENA SUSTAVA ORUŽANIH SNAGA NEZAVISNE DRŽAVE HRVATSKE PDF Print E-mail

Na HTV-u, u emisiji „Nedjeljom u 2“ od 17. svibnja 2015, gost je bio prof. dr. Hrvoje Klasić, povjesničar na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U emisiji je, između ostaloga, bilo riječi o rehabilitaciji Draže Mihailovića i o preimenovanju četničkih jedinica u partizanske (antifašističke). Pri tome je konstatirano da je Zastupnički dom Sabora RH, krajem 1993, utemeljio i ozakonio nazivlje „Hrvatska domovinska vojska“ (mobilizirana od 17. travnja 1941. do 15. Svibnja 1945.), čijim pripadnicima je omogućeno da ostvare radni staž i pravo na mirovinu.

Read more...
 
Nova pješačka akcija udruge PAOR – Walking Ideas u povodu rehabilitacije Draže Mihailovića i povijesnog revizionizma PDF Print E-mail

Članovi udruge PAOR – Walking Ideas propješačit će 112 km od Zrenjanina do Vranića u nedjelju i ponedjelja, 24. I 25. svibnja 2015., kako bi time upozorili na pogubnu rehabilitaciju Draže Mihailovića i povijesni revizionizam.

Read more...
 
STATUS vojnih umirovljenika bivše države SFRJ u Republici Hrvatskoj PDF Print E-mail

Podružnica Kluba vojnih umirovljenika Zagreb Sindikata umirovljenika Hrvatske uputili su nedavno Predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović dopis s informacijom o statusu vojnih umirovljenika bivše SFRJ u RH, uz zamolbu za prijam izaslanstva Podružnice

Read more...
 
Središnjom svečanošću u Koncertnoj dvorani V. Lisinski obilježena 70. obljetnica pobjede nad fašizmom PDF Print E-mail

Svečanom akademijom, održanoj 9. svibnja 2015. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Hrvatskoga sabora, Vlade i u organizaciji Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske obilježena je 70. obljetnica pobjede nad fašizmom.

Read more...
 
<< Start < Prev 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Next > End >>

Page 134 of 157