Novosti
Povijesna obljetnica u Turčinu PDF Print E-mail

Antifašisti iz pet sjeverozapadnih županija okupli su se prve srpanjske nedjelje u selu Turčin kod Varaždina gdje je obilježena 75. godišnjicu povijesnog sastanka na kojem je donesena odluka o pokretanju narodnog ustanka protiv fašizma u široj varaždinskoj okolici. Nakon polaganja cvijeća na spomeniku palim borcima NOB-e i braniteljima Domovinskog rata na groblju u Gornjem Knegincu, sudionici svečanosti okupili su se kod spomenika ustanku u šumi kod sela Turčin.

 

 

Read more...
 
Povodi PDF Print E-mail

Šestog srpnja 1941. godine, zasjeda CK KPH u Zagrebu. Ilegalno je došao iz Beograda i Vladimir Popović, instruktor CK KPJ, koji je prenio odluku o dizanju ustanka. Osnovano je Operativno partijsko rukovodstvo kao vrhovno vojno zapovjedništvo partizanske vojske u Hrvatskoj i poduzeto više aktivnosti za pokretanje ustanka

 

Read more...
 
Zagreb POVIJESNA ODLUKA O NARODNOM USTANKU PDF Print E-mail

U organizaciji UABA JUG Zagreb upriličen sat povijesti u povodu Odluke Politbiroa CK KPJ od 4. srpnja 1941. godine o početku svenarodnog ustanka protiv okupatora i njegovih pomagača

Read more...
 
DAN ANTIFAŠIZMA 75. OBLJETNICA PDF Print E-mail

Dana 21. lipnja svečano je obilježena 75. obljetnica početka antifašističke borbe naroda Hrvatske, 22. lipnja 1941. godine. Svečanost su zajednički organizirali Grad Split i Udruga antifašista i antifašističkih boraca Grada Splita.

 

Read more...
 
Dubrovnik - nova knjiga u biblioteci „Da se ne zaboravi“ PDF Print E-mail

„DUBROVAČKI KOTAR U NDH“

·       Knjiga „Dubrovački kotar u NDH“ je vrlo zanimljivo i informativno štivo koje daje nezaobilazan historiografski prinos poznavanju i razumijevanju hrvatske povijesne problematike u Drugom svjetskom ratu.

 

Read more...
 
<< Start < Prev 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Next > End >>

Page 133 of 180