Novosti
UZ 5. GODIŠNJICU SMRTI AKADEMIKA DRAGIČEVIĆA PDF Print E-mail

Piše: prof. Ljubo Lalić

Sjetno, s ljubavlju, se prisjećamo tebe: zaostroškog partizana, zagrebačkog, inog i čak oxfordskog sveučilišnog profesora. Bilo bi posve prazno ne sjetiti se danas akademika, velikana ekonomske i filozofijske misli.

Velikog znanstvenika i humanista, čovjeka epohe.

Read more...
 
72. OBLJETNICA MASOVNOG FAŠISTIČKOG TERORA U LOVREĆU I OKOLNIM MJESTIMA IMOTSKE KRAJINE PDF Print E-mail

Dana 22. srpnja 2015.g. održat će se komemoracija u Lovreću u povodu 72. obljetnice masovnog fašističkog terora. Održat će se i Sveta misa, te polaganje cvijeća i paljenje svijeća na spomen obilježjima.

Read more...
 
Mladen Bjazic - partizan i novinar PDF Print E-mail

Uoči 70. obljetnice pobjede nad fašizmom i 20. obljetnice Oluje, Tris kroz projekt ‘Ratovi i veterani na putu zaborava’ donosi treću u nizu priča o herojima kojima je, zbog poznih godina aktera, prijetila opasnost da ostanu neispričane. Razgovarali smo sa Šibenčaninom i Zlarinjanom Mladenom Bjažićem (91), umirovljenim hrvatskim novinarom i književnikom, o njegovoj pobuni protiv okupacije Šibenika i doprinosu NOB-u.

Read more...
 
UZ DAN BORCA - 4. srpanj PDF Print E-mail

Drugarice i drugovi borci Narodnooslobodilačkog rata, dragi prijatelji antifašisti, ponosan sam što mogu, u ime članstva UABA JUG, ovdje pozdraviti preživjele heroje - učesnike slavne antifašističke borbe naroda Hrvatske i Jugoslavije sa velikom željom za dobro zdravlje i da nam još dugo požive.

Read more...
 
OBLJETNICE IZ NOB-a: SVEČANO OBILJEŽEN ZNAČAJAN DATUM ANTIFAŠISTIČKE BORBE 4. srpanj - Dan borca PDF Print E-mail

U subotu 4. srpnja 2015. godine Udruga antifašističkih boraca i antifašista JUG Zagreb na svečani je način obilježila 4. srpanj 1941. godine, dan kada je Politbiro CK KPJ odlučio o otpočinjanju organiziranog oružanog ustanka protiv nacifašističkog okupatora i domaćih im slugu. Taj dan se od 1956. pa sve do raspada SFR Jugoslavije proslavljao kao državni praznik zemlje- Dan borca. Svečanosti je bilo nazočno 32 sudionika NOB-a, od pozvanih 79, među kojima i dvoje nositelja Spomenice 1941. godine- Danica Meničanin i Dautović Antonije, te 22 člana udruge i gostiju.

Read more...
 
<< Start < Prev 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Next > End >>

Page 132 of 157