Novosti
70. OBLJETNICA POBJEDE NAD FAŠIZMOM, NACIZMOM, USTAŠAMA I ČETNICIMA. PDF Print E-mail

Članovi Udruge antifašstičkih boraca i antifašista Grada Zadra, 26. srpnja 2015. posjetilli su spomenik 26 smrznutih partizana u Velikoj Popini, položili cvijeće i minutom šutnje odali počast smrznutim dalmatinskim partizanima.

Read more...
 
KAKO JE TEŠKO ČEKATI DOBRU VIJEST? PDF Print E-mail

Poneki građani govore da nešto piše u novinama i kao da je to baš istina. I piše: „SHARE je jedan od najvažnijih istraživačkih projekata u Europi…, kojem se prvi put pridružuje i Hrvatska.“

Read more...
 
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u sjedištu Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH PDF Print E-mail

U sjedištu Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH u Zagrebu održan je radni sastanak na kojem se dogovarao nastavak suradnje Saveza s Gradom Zagrebom. Sastanku su bili nazočni gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sa suradnicima, Slavkom Kojićem, Vesnom Helfrih, Gordanom Mikulić i Ivom Sučićem, te predsjednik Saveza Franjo Habulin sa suradnicima Ivom Fumićem, Vinkom Šunjarom, Dragicom Lovreković, Mladenom Matijašecem i Miroslavom Kirinčićem. Sastanku je bio nazočan i suradnik M. Bandića Branko Lustig.

Read more...
 
PROSLAVA U TISNOM PDF Print E-mail

U povodu državnog praznika Dana ustanka naroda i narodnosti RH, Dana antifašističke borbe, te 70. obljetnice pobjede nad fašizmom, u Tisnom u Šibensko-kninskoj županiji, 21.lipnja 2015. održana je svečana proslava kojoj su bili nazočni oko 400 mještana ustaničkih mjesta, Tisnog, Jezera, Murtera, Betine, Tribunja, Pirovca i Vodica.

Read more...
 
UZ 75. ROĐENDAN PRVE POLITIČKE ŠKOLE PDF Print E-mail

Piše: prof. Ljubo Lalić

Jesen sumorna. Godina 1940. : Europa u crnu scenariju, bačena na koljena. Ravno dakle pred 7,5 desetljeća, i u našoj Makarskoj, tom gradu pod Biokovom, se nešto sudbonosno sprema: u vili "IRENI" radi PRVA POLITIČKA ŠKOLA.

Read more...
 
<< Start < Prev 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Next > End >>

Page 131 of 157