Novosti
Kratka lekcija iz povijesti Abdulahu Skaki: PDF Print E-mail

Ne, Bleiburg i Jasenovac nisu isto. Partizani i ustaše nisu isto

Ponižavajuće i krajnje degutatno zvuči vijest da će se u Sarajevu održati misa za žrtve Bleiburga. Kao što je opće poznato, radi se o klasičnom ustaškom derneku koji ima za cilj izjednačiti žrtve ovog fašističkog režima za žrtvama partizanske vojske.

opširnije...
 
Njemačka pod mjerama obilježila 75. godišnjicu završetka Drugog svjetskog rata PDF Print E-mail

U NJEMAČKOJ je danas obilježena 75. godišnjica kapitulacije nacističke Njemačke, čime je Drugi svjetski rat okončan na području Europe, a njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier je ukazao na potrebu očuvanja sjećanja ne strahote rata.

opširnije...
 
Članicama i članovima Saveza Antifašističkih boraca i Antifašista Republike Hrvatske PDF Print E-mail

Poštovane članice i članovi Saveza Antifašističkih boraca i Antifašista Republike Hrvatske.

U ime pripadnica i pripadnika ruske nacionalne manjine koji žive u Zagrebu čestitam vam 75.godišnjicu pobjede nad fašizmom!

opširnije...
 
Na Mirogoju odana počast oslobodiocima i žrtvama fašizma PDF Print E-mail

Povodom obilježavanja 75. godišnjice oslobođenja Zagreba i Dana pobjede, odnosno 75-godišnjice službenog završetka Drugog svjetskog rata u Evropi, danas su brojne delegacije na centralnom zagrebačkom groblju Mirogoj kod grobnice Narodnih heroja polaganjem vijenaca i cvijeća, te paljenjem cvijeća odale počast poginulim borcima za slobodu i žrtvama okupatora i domaćih izdajnika.

opširnije...
 
Dan pobjede - 75. obljetnica PDF Print E-mail

Drugi svjetski rat počeo je 1. rujna 1939. godine napadom Reicha na Poljsku, završio je 2. rujna 1945. kapitulacijom Japana. Trajao je punih šest godina.

opširnije...
 
<< Start < Prev 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Next > End >>

Page 14 of 180