Novosti
Antifašisti dodijelili Povelju Z. Milanoviću PDF Ispis E-mail

Zoranu Milanoviću, dosadašnjem predsjedniku Vlade RH, Povelju Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH za izvanredne zasluge na razvijanju i unapređenju antifašizma, uručio je Franjo Habulin, predsjednik Saveza na prigodnoj svečanosti, što je održana u prostorijama Saveza 21. siječnja 2016. Tom se prigodom predsjednik Saveza Franjo Habulin zahvalio Z. Milanoviću na njegovoj potpori Savezu u organizaciji događaja koji se odnose na NOB, posebno u organizaciji obilježavanja 70. Obljetnice pobjede nad fašizmom.

Više...
 
SMJENA NA VRHU OPATIJSKOG UABA! PDF Ispis E-mail

Održan je sastanak Predsjedništva u opatijskoj Udruzi antifašista. Glavna vijest je da je predsjednik Oleg Mandić nakon osam uspješnih godina podnio ostavku.

Više...
 
Održana Izborna skupština Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH - Za predsjednika izabran Franjo Habulin PDF Ispis E-mail

U Zagrebu je 17. prosinca 2015. održana Izborna skupština Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH na kojoj su prihvaćeni programski i financijski izvještaj za proteklo mandatno razdoblje 2013-2015, Programski zadaci SABA RH u mandatnom razdoblju 2015-2019, Program rada i Financijski plan za 2016. godinu, te su izabrani predsjednik SABA RH, članovi Predsjedništva, Nadzornog odbora, članovi Savjeta SABA RH i likvidator.

Više...
 
IZLOŽBA Putevima Revolucije — memorijalni turizam u Jugoslaviji PDF Ispis E-mail

Izložba “PUTEVIMA REVOLUCIJE: memorijalni turizam u Jugoslaviji” propituje pozicije i funkciju memorijala narodnooslobodilačke borbe u turističkom segmentu privrednog i društveno-ekonomskog sistema Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

Više...
 
Preminuo novinar i diplomat ANTUN ZIBAR PDF Ispis E-mail

ZAGREB, 5. studenoga 2015. (Hina) - Novinar, urednik, diplomat i izdavač Antun Zibar preminuo je u srijedu u Zagrebu.

Zibar je rođen u Glini 1938., a novinarstvom se počeo baviti još kao gimnazijalac. Surađivao je u sisačkom lokalnom tjedniku "Jedinstvo" i nekim sportskim listovima. Od 1957. zaposlio se u "Jedinstvu", gdje je uređivao sportsku i kulturnu rubriku i bio honorarni dopisnik "Borbe" iz Siska.

Više...
 
<< Početak < « 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 » > Kraj >>

Stranica 101 od 131