Novosti
Jastrebarsko - SPOMEN STRADALOJ DJECI PDF Ispis E-mail

U povodu 77. obljetnice oslobađanja djece iz ustaškog logora, na mjesnom groblju ispred spomenika zatočenoj djeci, položeni vijenci i upriličen komemorativni skup poklonika antifašizma Karlovačke i Zagrebačke županije. U ratom zahvaćenoj Europi, bio je to jedini konclogor isključivo namijenjen djeci do 14 godina starosti

Više...
 
Uz sjećanja na 75. obljetnicu 43. Istarske divizije (divizije ponosa, slobode i sjedinjenja) PDF Ispis E-mail

Obilježavajući i evocirajući sjećanja na 75. obljetnicu osnivanja 43. istarske divizije, divizije ponosa, slobode i sjedinjenja, kako ju je od milja oslovljavao narod Istre, u dužnoj smo obavezi i povijesno odgovorni, da i u ovoj prilici u ime antifašističke Istre i naših građana izrazimo neizmjernu zahvalnost uz vječitu slavu našim velikim žrtvama, koji su otpor fašizmu za našu nacionalnu i socijalnu slobodu životom platili i borbi naših predaka brojnih generacija kroz stoljeća težnjom za sjedinjenje Istre s maticom domovinom čija su htjenja ostvarena u našoj slavnoj NOB-i.

Više...
 
Prije 77 godina iz ustaškog logora su oslobođene stotine djece PDF Ispis E-mail

Foto: United States Holocaust Memorial Museum

Više...
 
Mačehinski odnos države prema antifašizmu ili treniranje strogoće PDF Ispis E-mail

Da aktualna vlast Republike Hvatske ne poštuje Ustav, ne poštuje svoj Sabor i njegove odluke u pogledu civilizacijskih vrijednosti antifašističke borbe svima je odavno poznato, ali o tome se uporno ne oglašava demokratska javnost lijepe naše.

Više...
 
Obilježena 77.obljetnica masakra u Sloboštini kod Požege 16.8.1942-16.8.2019. PDF Ispis E-mail

Članovi ZUABA Zagrebačke županije i Grada Zagreba sudjelovali su, o svom trošku, po pozivu UABA Požega , 16. kolovoza 2019. godine, na komemoraciji nevinim žrtvama strašnog masakra u selu Sloboština kod Požege, u kojoj su podivljali ustaše Maksa Luburića prije 77. godina pohapsili i na najbrutalniji način poubijali 1.368 žena, djece i staraca izbjeglih sa Kozare, Podkozarja i mještana okolnih mjesta, a zatim ih još polužive pobacali u 5 bunara ..

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 142