Novosti
Uz sjećanja na 75. obljetnicu 43. Istarske divizije (divizije ponosa, slobode i sjedinjenja) PDF Print E-mail

Obilježavajući i evocirajući sjećanja na 75. obljetnicu osnivanja 43. istarske divizije, divizije ponosa, slobode i sjedinjenja, kako ju je od milja oslovljavao narod Istre, u dužnoj smo obavezi i povijesno odgovorni, da i u ovoj prilici u ime antifašističke Istre i naših građana izrazimo neizmjernu zahvalnost uz vječitu slavu našim velikim žrtvama, koji su otpor fašizmu za našu nacionalnu i socijalnu slobodu životom platili i borbi naših predaka brojnih generacija kroz stoljeća težnjom za sjedinjenje Istre s maticom domovinom čija su htjenja ostvarena u našoj slavnoj NOB-i.

Read more...
 
Prije 77 godina iz ustaškog logora su oslobođene stotine djece PDF Print E-mail

Foto: United States Holocaust Memorial Museum

Read more...
 
Mačehinski odnos države prema antifašizmu ili treniranje strogoće PDF Print E-mail

Da aktualna vlast Republike Hvatske ne poštuje Ustav, ne poštuje svoj Sabor i njegove odluke u pogledu civilizacijskih vrijednosti antifašističke borbe svima je odavno poznato, ali o tome se uporno ne oglašava demokratska javnost lijepe naše.

Read more...
 
Obilježena 77.obljetnica masakra u Sloboštini kod Požege 16.8.1942-16.8.2019. PDF Print E-mail

Članovi ZUABA Zagrebačke županije i Grada Zagreba sudjelovali su, o svom trošku, po pozivu UABA Požega , 16. kolovoza 2019. godine, na komemoraciji nevinim žrtvama strašnog masakra u selu Sloboština kod Požege, u kojoj su podivljali ustaše Maksa Luburića prije 77. godina pohapsili i na najbrutalniji način poubijali 1.368 žena, djece i staraca izbjeglih sa Kozare, Podkozarja i mještana okolnih mjesta, a zatim ih još polužive pobacali u 5 bunara ..

Read more...
 
Karusel s Pantovčaka: „TAKOZVANI“ USTANAK U SRBU BIO JE POKOLJ HRVATA PDF Print E-mail

Najavljujući kandidaturu za drugi mandat u krajnje desnom Hrvatskom tjedniku, Kolinda Grabar – Kitarović, za antifašistički ustanak u Srbu kaže: „O takozvanom ustanku mislim što i većina Hrvata - to nije bio nikakav ustanak, nego pokolj Hrvata“.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 10 of 150