Novosti
Pročitajte intervju iz 1977. s čovjekom kojeg je Churchill poslao Titu i partizanima PDF Print E-mail

VELJAČA 1977: Slovenska izdavačka kuća Državna založba objavila je ovih dana knjigu autora sir Williama Deakina, prvog šefa Britanske vojne misije pri NOB-u. Taj prijevod na slovenski knjige "Bojovna planina" (The Embattled Mountain) pojavio se nakon srpsko-hrvatskoga izdanja u Beogradu. Inače, knjiga se prvi put pojavila na engleskom 1966. u izdanju Oxford University Pressa, a istodobno je objavljena i u SAD-u. Pisac je želio srediti - za što mu je trebalo gotovo 20 godina - sjećanja na doživljaje koje su članovi Britanske misije imali u Crnoj Gori i u Bosni i Hercegovini 1943. kad su bili poslani da uspostave prve kontakte s Titom i Glavnim štabom.

opširnije...
 
ZDS PDF Print E-mail
povodom nastavka pokušaja afirmacije ustaškog pokreta i NDH, posebice kroz korištenje pozdrava "Za dom spremni!" u raznim oblicima, pri čemu se to pravda navodnom legalnošću, odnosno različitom pravnom praksom i manjkavostima postojećih propisa, u tekstu je Sažetak nacrta prijedloga članka 5. novog Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
opširnije...
 
Dan pobjede PDF Print E-mail
Kriza izazvana pandemijom virusa nije omela nas, zadarske antifašiste, da se sa posebnim pijetetom prisjetimo 75. obljetnice Dana pobjede nad fašizmom. Dana kada je svijet konačno mogao odahnuti slomivši Hitlerovu ratnu mašineriju nakon višegodišnjeg razaranja i najmasovnijeg genocida u ljudskoj povijesti, kojeg je provodio Hitler sa svojim saveznicima u ime Trećeg Reicha, gotovo na svim kontinentima.
opširnije...
 
U Kumrovcu obilježena 40. obljetnica smrti Josipa Broza Tita PDF Print E-mail

Ispred spomenika kod rodne kuće Josipa Broza Tita u Kumrovcu, u ponedjeljak je obilježena 40. obljetnica njegove smrti.

opširnije...
 
Gudovac PDF Print E-mail

SJEĆANJE NA PRVI USTAŠKI ZLOČIN

Zbog pandemije koronavirusom, komemoraciji na Spomen –području Gudovac nazočili samo predstavnici Vijeća srpske nacionalne manjine grada Bjelovara i Udruge antifašističkih boraca i antifašista Bjelovara

opširnije...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 9 of 173