Novosti
Obilježena je obljetnica prve oružane akcije banijskih partizana i obljetnica grabovačke tragedije PDF Ispis E-mail

U Grabovcu Banskom obilježena je 78.obljetnica prve oružane akcije banijskih partizana i 78.obljetnica grabovačke tragedije. Pod pokroviteljstvom Grada Petrinje i Sisačko-moslavačke županije, obilježavanje su organizirali Udruga antifašističkih boraca i antifašista Petrinje, Sisačko-moslavačke županije i Republike Hrvatske u suradnji sa Srpskim narodnim vijećem.

Više...
 
U Srbu obilježen Dan ustanka naroda Hrvatske PDF Ispis E-mail

U Srbu je u subotu, 27. srpnja 2019. obilježen Dan ustanka naroda Hrvatske, manifestacija kojoj su bili nazočni oko tisuću sudionika.

Više...
 
Žrtvama ustaškog režima PDF Ispis E-mail

Antifašistička liga Hrvatske podnijela je zahtjev da se izmjeni Zaključak o podizanju spomenika žrtvama Holokausta u Zagrebu te da na postamentu spomenika u posveti umjesto "žrtvama Holokausta" stoji "žrtvama ustaškog režima", priopćeno je u ponedjeljak iz Lige.

Više...
 
Vremepolov : PARTIZANSKA ŽITNA OFENZIVA PDF Ispis E-mail

Slavonska žetva 1944. godine bila je velika vojno-ekonomska operacija prožeta entuzijazmom naroda i boraca. Nakon borbi za zaštitu žetve, svojim su akcijama slavonski partizani omogućili prebacivanje velikih količina žita na desnu obalu Save

Više...
 
Ratna kronika : MASOVNI ORUŽANI USTANAK PDF Ispis E-mail

Dana 13. srpnja 1941. godine održana je u Zagrebu sjednica CK KPH na kojoj je član Poitbiroa Edvard Kardelj prenio direktivu CK KPJ da se s diverzantskih i sabotažnih akcija prijeđe na masovni oružani ustanak. Određeni su članovi CK KPH koji su odmah krenuli u pojedine krajeve Hrvatske radi pružanja pomoći partijskim organizacijama na terenu u organiziranju i rukovođenju ustaničkim akcijama

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 142