Novosti
HDZ I CRKVA OSTAVLJAJU PUSTOŠ PDF Print E-mail

Komunistički režim ostavio je pustoš. Svojom izopačenošću porušio je i omalovažio moralne norme, obiteljski i školski odgoj, te radnu i poslovnu etiku“, istakao je zagrebački nabiskup i kardinal Josip Bozanić u ovogodišnjoj propovijedi na misi za domovinu u Crkvi sv.Blaža. Kardinal koji progovara o narušenim moralnim normama živeći u nadbiskupskim odajama od 600 metara kvadratnih, kao da je u svojevrsnom staklenom zvonu na Kaptolu te ne vidi i ne čuje što se tu ispod i oko njega zbiva. U vrijeme dok Hrvatsku potresaju jedna za drugom afere visokih HDZ-ovih dužnosnika od INE preko vjetroelektrana pa nadalje, naša narodna dika i biskupska veličina iz odaja od 600 kvadrata progovara o „komunističkoj pustoši“ kao uzroku naše propasti.

opširnije...
 
Poruke PDF Print E-mail

DAN MLADOSTI U KUMROVCU

opširnije...
 
Povodi PDF Print E-mail

U BREZOVICI - DVIJE SVEČANOSTI

Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske 22. lipnja primjereno će obilježiti Dan antifašističke borbe ali i 75. obljetnicu pobjede nad fašizmom u Hrvatskoj i u Europi

opširnije...
 
Vladimir Nazor – pjesnik i prvi predsjednik Sabora socijalističke Hrvatske – 1876. PDF Print E-mail

Književnik, partizanski borac i političar Vladimir Nazor rodio se 30. svibnja 1876. godine u Postirama na otoku Braču. Iako je završio studij botanike u Grazu, njegovo životno usmjerenje bila je književnost i prosvjetni rad. Kao srednjoškolski profesor radio je u Zadru, istarkim mjestima i Zagrebu. Bio je i upravitelj dječjeg doma u Crikvenici, nakon čega odlazi u mirovinu i seli se u Zagreb (1933.). U Zagrebu je dočekao početak Drugog svjetskog rata, a nakon razočarenja u NDH 1942. godine odlazi u partizane s pjesnikom Ivanom Goranom Kovačićem. O njegovom odlasku u partizane izvijestio je čak i Radio London. Tijekom rata počinje se baviti politikom te obnaša dužnost predsjednika ZAVNOH-a, a nakon završetka rata postaje predsjednik Hrvatskog sabora.

opširnije...
 
LAŽNI DAN HRVATSKE DRŽAVNOSTI PDF Print E-mail

Dan državnosti Republike Hrvatske kojeg obilježavamo 30.5. po svom je sadržaju „lažni“ Dan državnosti. Nije to onaj istinski Dan državnosti kojega bi se trebalo obilježavati u Hrvatskoj. Od ove godine, ovih dana, ponovo ga svetkujemo 30.5. Tako je bilo sve do 2000. godine kada je koalicija Račan/Budiša preuzela vlast u Hrvatskoj nakon 10 godina vladavine HDZ-a, te obilježavanje Dana državnosti 2001. godine izmjestila na logičniji, prihvatljiviji i sadržajniji datum 25.6. dan kada je donijeta saborska odluka o hrvatskoj samostalnosti.

opširnije...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 7 of 180