Novosti
ŠAHOVSKI TURNIR ZA DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE I DAN POBJEDE PDF Print E-mail

Organizatori: ŠK Aer u suradnji sa SABA RH i DŠKZ

Vrijeme igre: petak, 19. lipnja 2020. od 17:50 sati

Mjesto igre: Zagreb, Pavla Hatza 16, prostorije SABA RH

 

opširnije...
 
Preminuo je Juraj Hrženjak –Đuka PDF Print E-mail

U Zagrebu je 15. lipnja 2020. u 104. godini preminuo Juraj Hrženjak-Đuka, dugogodišnji predsjednik Savjeta Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH, te utemeljitelj i počasni predsjednik Antifašističke lige Hrvatske. Narodnooslobodilačkoj borbi pridružio se 1941. Nakon Drugog svjetskog rata obnašao je brojne vojne, političke i pravne dužnosti: bio je pomoćnik zapovjednika Vojne uprave Jugoslavenske armije za Istru i Slovensko primorje, pomoćnik ministra za novooslobođene krajeve, direktor Instituta za društveno samoupravljanje, zastupnik u Saveznoj skupštini Jugoslavije u Beogradu, sudac Ustavnog suda SR Hrvatske te direktor Političke škole "Josip Broz Tito". Autor je više knjiga o upravljanju i samoupravljanju, te koautorskih djela i članaka o ljudskim pravima i prigovoru savjesti. Priredio je publikaciju „Rušenje antifašističkih spomenika u Hrvatskoj 1990.-2000.“

opširnije...
 
DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE – 22. LIPNJA 2020. PDF Print E-mail

DAN POBJEDE – 9. SVIBNJA 2020.

opširnije...
 
MUZEJ GRADA ZAGREBA UKLONIO SPOMEN-PLOČU MARIJI HANŽEVAČKI PDF Print E-mail

 

Nedavno je Muzej grada Zagreba u Opatičkoj ulici na Gornjem gradu uklonio spomen-ploču Mariji Hanževački, kustosici toga muzeja strijeljanoj 17. ožujka 1944. od strane fašista.

opširnije...
 
Cvjetovi zla s Kustošije PDF Print E-mail

Antifašistička liga Hrvatske - izjava

 

Svoju odluku kojom odbacuje tužbu policije protiv Thompsona za uzvikivanje i poticanja publike da uzvikuje „Za dom spremni“, Visoki prekršajni sud obrazložio je i tvrdnjom „da je na Thompsonovom koncertu vladala pozitivna atmosfera i da nisu primili ni jednu pritužbu građana“. Dakle, kršenja javnog reda i mira nije bilo.

opširnije...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 5 of 180