Novosti
KOMEMORACIJE POVODOM DANA ANTIFAŠISTIČKE BORBE PDF Print E-mail

Uoči Dana antifašističke borbe delegacije Vlade, predsjednika RH, antifašističkih i manjinskih organizacija te pojedinih partija položile su vijence na zagrebačkom Mirogoju. Žrtvama fašizma počast je istog dana odana i u Dotrščini, najvećem zagrebačkom stratištu za vrijeme NDH.

opširnije...
 
TJENTIŠTE: OBILJEŽENA 77. GODIŠNJICA BITKE NA SUTJESCI PDF Print E-mail

U organizaciji Saveza antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata, u Dolini heroja na Tjentištu obilježena je 77. godišnjica Bitke na Sutjesci, jedne od najznačajnijih u Drugom svjetskom ratu.

opširnije...
 
ŠAHOVSKI TURNIR ZA DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE I 75 GODINA POBJEDE PDF Print E-mail

Šahovski turnir za Dan antifašističke borbe i 75 godina pobjede održan je 19. lipnja 2020. u prostorijama Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske (SABA RH) u Zagrebu.

opširnije...
 
OBILJEŽAVANJE DANA ANTIFAŠISTIČKE BORBE I DANA POBJEDE PDF Print E-mail

Brezovica i Sutjeska nas obvezuju

Ovih dana uljuđena Hrvatska prisjeća se dvaju značajnih datuma koji su obilježili njenu, ne tako davnu, prošlost. Oba događaja vezana su za Drugi svjetski rat u kojem je Hrvatska, kao sastavnica bivše države, učestvovala na strani antifašističke koalicije i dala ogroman doprinos u pobjedi nad fašizmom. Hrvatska se znala opredijeliti, Hrvatska je znala što je ispravno, znala je da sloboda nema alternative.

opširnije...
 
ANTISRPSKA HRVATSKA JE NEPOTREBNA PDF Print E-mail

Bolje biti sam na strani istine, nego u najvećem čoporu a na strani laži. I Nazarečanin je bio sam na Kalvariji nasuprot rulje žedne krvi“, progovorio je don Ante Žderić iz Župe Gospe Fatimske na Škrapama u Splitu, a koji je rodom iz Rogotina sa Crne Rijeke, pritoke Neretve. Kao jedan od rijetkih svećenika katoličke crkve koji je osudio neprimjerene postupke navijačke skupine BBB sa Kustošije u Zagrebu koji su uz pjesme, vatromet i zastave sa pokličem „Za dom spremni“ istakli transparent prijetnje „srpskim ženama i djeci“. I u ovom slučaju se pokazalo da ustaški pozdrav ZDS uvijek ide uz nered i zlo, tamo gdje su prijetnje silovanjem ženama i djeci, tamo gdje je nepravda i mržnja, tu je i „Za dom spremni“.

opširnije...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 4 of 180